De ce trebuie să fierbi ouăle în apă minerală. Secretul pe care puțini îl cunosc

De ce trebuie să fierbi ouăle în apă minerală. Secretul pe care puțini îl cunosc

Dacă fierbi ouăle în apă minerală, asta ți-ar putea ușura foarte mult munca atunci când vrei să le prepari. Click! îți dezvăluie secretul pe care puțini îl cunosc!

Bombă ecologică, la Câmpina. Gunoaie şi resturi din construcții, îngropate de o firmă care a câştigat un contract de 1,8 milioane cu Primăria

Decojitul ouălelor este o treabă care de multe ori ne ia mult timp și uneori ne enervează, mai ales dacă coaja se curăța foarte greu. Ei bine, pentru a face treaba aceasta mai ușoară, tot ce trebuie să faceți este să fierbeți ouăle în apă minerală! De asemenea, puțeți adăuga în apa normală în care fierbeți ouăle niște oțet, astfel nu vă veți mai bătea capul cu decojitul.

Adevărul lui Andrei Volosevici: un interviu “pe bune” despre realitatea din ultimii 4 ani

De asemenea, pentru a nu mai sta atât să le curățați de coajă, puteți pur și simplu să spargeți în mod normal coaja pe deoparte a oului, iar în acea gaură să bagați o lingură pe care o împingeți până ce oul s-a decojit complet dintr-o singură încercare. Trucul a fost dezvăluit de o internaută pe TikTok, iar oamenii au rămas uimiți de această metodă simplă care scutește din timp.

Bătaie de joc! Elevii navetişti plătesc din buzunar abonamentele care ar fi trebuit sa fie gratuite! Vicele CJ Cristian Apostol dă vina pe Inspectoratul Şcolar

Ei bine, ouăle fierte pot fi servite în multe moduri inedite! De pildă, puteți prepara o salată de ouă cu maioneză, numai bună de savurat la un picnic într-o zi caldă de vară, alături de roșii sau șuncă proaspătă. 

Ingrediente: 4 ouă, muștar Dijon, Maioneză, sare, piper, ceapă, țelină, pătrunjel.

Începeți prin a pune o oală mare cu apă la fiert. Odată ce apa din oală clocotește, adăugați 4 ouă în apă și lăsați-le la fiert timp de câteva minute. După ce le-ați lăsat să se răcească, le puteți decoji. Separați gălbenușul de albuș și puneți deoparte gălbenușul. Tăiați albușurile și adăugați-le într-un castron, unde veți adăuga un sfert de cană de maioneză, 1 linguriță de muștar Dijon și sare și piper după gust. Ulterior, puneți albușurile și amestecați totul ușor. În loc de maioneză se poate folosi și iaurt simplu sau grecesc, pentru o mâncare mai ușoară. Ulterior, puteți adăuga orice ingrediente doriți, precum ceapă tăiată în cubulețe, ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjel, mărar, țelină. Puteți servi salata alături de roșii, salată verde, bacon. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191