Decizie incredibilă a Armeniei. Și-a donat aproape toate rachetele antiaeriene Ucrainei și rămâne fără apărare

Decizie incredibilă a Armeniei. Și-a donat aproape toate rachetele antiaeriene Ucrainei și rămâne fără apărare

Unul dintre foștii sateliți statali ai Rusiei, Armenia, care s-a poziționat însă vehement în ultimul timp contra Kremlinului, și-a donat aproape întregul său arsenal de rachete antiaeriene Ucrainei. Armenia a rămas, practic, lipsită de apărare aeriană.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Armenia și-a predat aproape toate echipamentele sale de apărare aeriană Ucrainei, potrivit unei postări de pe canalul Fightbomber Telegram, citat de și preluat de agenția bulgară Novinite.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Canalul susține că sistemele transferate includ o varietate de complexe de rachete antiaeriene, cum ar fi S-300, Buk, Osa și TOR, împreună cu stocurile de rachete care le însoțesc.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Această mișcare este semnificativă, deoarece aceste echipamente sunt esențiale pentru apărarea spațiului aerian împotriva aeronavelor inamice și a loviturilor cu rachete.

Informarea sugerează că decizia Armeniei a lăsat țara cu o capacitate de apărare aeriană foarte redusă, deși nu există detalii suplimentare despre motivele specifice din spatele transferului sau implicațiile pentru propria securitate națională a Armeniei.

Asistența este văzută ca parte a sprijinului internațional mai larg pe care l-a primit Ucraina în războiul în curs cu Rusia.

Între timp, Armenia a ales să nu sprijine apelul recent al Statelor Unite și al națiunilor europene pentru un tribunal internațional special care să abordeze „crima de agresiune împotriva Ucrainei”.

Declarația comună, emisă pe 5 septembrie de miniștrii justiției din aproape 50 de state membre ale Consiliului Europei, SUA, Canada și Japonia, a aprobat, de asemenea, un mandat de arestare emis de Curtea Penală Internațională (CPI) pentru președintele rus Vladimir Putin pentru crime de război în Ucraina.

Ministerul de Externe al Armeniei și-a confirmat decizia de a nu semna declarația, iar mai multe surse susțin că Erevan și-a retras sprijinul în ultimul moment. Ministrul armean al Justiției, Grigor Minasian, nu a mai participat la conferința de la Vilnius la care a fost făcută declarația, concentrându-se în schimb pe chestiunile constituționale interne de la Erevan.

Armenia a ratificat Statutul de la Roma fondator al CPI în octombrie anul trecut, pe fondul deteriorării relațiilor cu Rusia, deși prim-ministrul armean Nikol Pashinian a încercat de atunci să repare legăturile acceptând să participe la un summit BRICS în Rusia și abținându-se de la comentarii critice cu privire la Moscova.

Articol recomandat de

FOTO Tânăra desemnată „cel mai frumos copil din lume”, apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191