Destinele unor elevi, schimbate de câteva sutimi. Absolvenţi cu 9,92 au ratat admiterea la liceul dorit

Destinele unor elevi, schimbate de câteva sutimi. Absolvenţi cu 9,92 au ratat admiterea la liceul dorit

Karina are media şi s-a clasat mai jos de poziţia 200 în ierarhie. N-ar mai fi avut nicio şansă să intre la cea mai dorită clasă din Bucureşti, profil matematică informatică bilingv de la Colegiul Sfântul Sava, dar nu a fost printre primii 26 de norocoşi.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Karina:Am avut prima opțiune Lazăr, ştiintele naturii, apoi mate-info, apoi am Sava, mate info bilingv.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Diferenţele de două, trei sutimi au schimbat complet traiectoria unor elevi.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Karina: Diferența între un copil cu  și , diferența între ele cel puțin 500 de copii. Au fost notele foarte mari și multe. Probabil dacă puneam prima opțiune aș fi intrat.

Ceea ce unii dintre elevii de top numesc eşec acum, nu e deloc aşa. Inflaţia de valori este explicată de specialişti prin subiectele prea uşoare făcute de Ministerul Educaţiei.

Marian Staș, expert EDU: Cum într-o clasă media minimă de admitere să fie din 10 puncte? Aşa ceva este absurd. Aceste medii mari rezultă din probleme foarte uşoare, şi atunci înseamnă că ele nu reflectă corect câta carte ştiu copiii pe bune.

Caruselul emoţional poate fi extrem de periculos pentru un adolescent dacă familia nu îl susţine în această perioadă.

Ana Maria Oancea, consilier școlar: Poate fi o revoluție în sufletul copilului, care nu a intrat acolo unde a vrut. Cel mai rau lucru pe care îl putem face copilului nostru este să impunem propriile standarde, acelea pe care noi nu le-am atins, e clar ca e necesară o scoală a părinților!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191