Deszapezirea in Prahova, sub semnul intrebarii. Licitatia va fi gata abia la jumatatea lunii decembrie

Deszapezirea in Prahova, sub semnul intrebarii. Licitatia va fi gata abia la jumatatea lunii decembrie

Consiliul Judeţean Prahova riscă să rămână descoperit în cazul în care se răceşte vremea, în condiţiile în care licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, cu o valoare estimată la 38 de milioane de euro pe următorii patru ani, n-are şanse să se finalizeze înainte de venirea sezonului rece. Conducerea instituţiei ia în calcul să trimită la deszăpezire Direcţia de Plante şi Drumuri, pe care nu cu mult timp în urmă voia s-o desfiinţeze.
Documentaţia a fost transmisă pe 5 octombrie, însă licitaţia a fost lansată în SEAP abia pe 19, după ce Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice solicitase o serie de modificări. Termenul pentru deschiderea ofertelor este fixat pe 22 noiembrie, iar după asta va mai fi nevoie de timp pentru analizarea lor, fiind de aşteptat ca semnarea contractelor să se poată face undeva în jurul datei de 10 decembrie.

Paznic de la Spitalul Municipal Câmpina, condamnat la inchisoare. Acesta a lovit un barbat venit sa isi viziteze ruda internata

Asta dacă nu apar contestaţii…

Una dintre cele mai eficiente institutii de stat se „blindeaza”! ANPC isi mareste flota auto si se doteaza cu barca, pentru a ajunge la controale in Delta Dunarii

În condiţiile date, puşi în faţa riscului de a rămâne cu drumurile înzăpezite, reprezentanţii Consiliului Judeţean ar putea apela la încredinţări directe pentru găsirea unor firme care să se ocupe de deszăpezire, până la desemnarea prin licitaţie a noilor operatori. O altă variantă luată în calcul este ca deszăpezirea să fie făcută în regie proprie, cu ajutorul deja celebrei Direcţii de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene din subordinea CJ.

Un băiețel din Ploiești are nevoie urgentă de ajutorul nostru! La doar 4 anişori, Andrei se luptă cu un cancer agresiv

Licitaţia pentru deszăpezire propune împărţirea drumurilor judeţene pe trei sectoare şi semnarea a trei contracte-cadru. Valoarea totală estimată se ridică la aproximativ 187,4 milioane de lei cu tot cu TVA pentru întreaga perioadă de patru ani, echivalentul a circa 38 de milioane de euro.

Sursa Ziarul Incomod

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191