Directoarea bibliotecii din Târgu Jiu s-a sinucis. Nevinovata, Olimpia Bratu a fost cercetata intr-un dosar care s-a clasat fara ca ea sa stie

Directoarea bibliotecii din Târgu Jiu s-a sinucis. Nevinovata, Olimpia Bratu a fost cercetata intr-un dosar care s-a clasat fara ca ea sa stie

Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii Judeţene Târgu Jiu, şi-a pus capăt zilelor chiar în sediul instituţiei pe care o conducea, măcinată de o anchetă în care era vizată şi de care nu era vinovată. Mai mult, femeia nu a fost înştiinţată niciodată că ancheta care a împins-o la gestul extrem fusese clasată.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Cazul directoarei din Gorj de la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu Jiu deschide pandorei asupra unui subiect sensibil prin care mulţi trec şi, din păcate, nu toţi îl pot răzbate.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Presiunea psihică prelungită în urma unei anchete sau a unui proces care poate duce chiar la situaţii extreme aşa cum a fost cazul directoarei de la Târgu Jiu, Olimpia Bratu. Femeia, care conducea instituţia de 13 ani, şi-a pus capăt zilelor chiar în birou de la locul de muncă. Biletul de adio pe care l-a lăsat a vrut să nu lase loc de interpretare asupra gestului său: „Procesul cu creanga este prea mult pentru mine. Iertare”.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

În 28 februarie, în jurul orei 18.00, Olimpia Bratu, manager al Bibliotecii Judeţene din Târgu Jiu a fost găsită moartă în biroul său din instituţie. Cel care a găsit-o a fost paznicul instituţiei. Speriat, omul a solicitat ajutorul medicilor în speranţa că mai poate fi salvată. Legiştii au stabilit că moartea s-a produs prin asfixie mecanică.

Poliţiştii ajunşi şi ei la faţa locului au constatat că e un caz tipic de sinucidere, mai ales că pe birou directoarea lăsase şi un mesaj prin care îşi explica gestul.

Povestea „procesului cu crenaga” a început pe 7 iunie 2022, atunci când un copil a fost lovit de o creangă dintr-un copac, în Parcul Central din Târgu Jiu. Băiatul a ajuns la spital, iar medicii i-au pus o atelă. Poliţiştii au deschis atunci un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Atunci s-a aflat că băiatul ajunsese în parc în urma unei acţiuni organizate de biblioteca „Christian Tell” şi venise însoţit de bunică.

 

Din acel moment au început audierile, iar ulterior părinţii copilului au deschis şi un proces civil la Tribunalul Gorj în care au chemat în judecată Biblioteca, Primăria şi Societatea Edilitară Public şi au cerut sume de bani pentru ce i s-a întâmplat băiatului.

În acest dosar, judecătorii au decis pe 27 februarie, cu o zi înainte ca directoarea bibliotecii să se sinucidă, să ia dosarul în pronunţare, iar la cauză au ataşat şi dosarul penal. Magistraţii au decis să amâne pronunţarea pentru ziua de 6 martie. Olimpia Bratu nu a mai aşteptat verdictul final.

Dosarul a plecat de la Poliţie la Parchet cu soluţie de clasare, soluţie ce a fost confirmată şi de procuror, dar nu a fost comunicată niciodată directoarei care a decis să îşi pună capăt zilelor, pentru că decizia, în astfel de cazuri, se comunică doar părţii vătămate, în cazul de faţă doar părinţii copilului.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191