Drama lui Matei, tânărul din Ploieşti care suferă de cancer, căruia România nu îi poate oferi șansa la viață. „Matei, o să te faci bine! Uite câţi oameni îți sunt îngeri”

Drama lui Matei, tânărul din Ploieşti care suferă de cancer, căruia România nu îi poate oferi șansa la viață. „Matei, o să te faci bine! Uite câţi oameni îți sunt îngeri”

Matei este un adolescent de numai 15 ani, care până acum două luni avea o viață ca a oricărui alt copil. El este iubit de familie, de prieteni, este îndrăgit de profesori, este premiant la școală și sportiv de performanță.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

Totuși, chiar dacă pare că are o viață perfectă, Matei este pus într-o situație foarte dificilă din cauza unui diagnostic nemilos.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Durerile de cap s-au transformat în tumoră cerebrală

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Viața lui Matei a luat o turnură cu totul neașteptată, iar totul a început de la niște banale dureri de cap care s-au dovedit a-i fi fatale.

Astfel, niște simple dureri de cap s-au transformat într-o tumoră cerebrală.

Mama lui Matei, Ana Maria, a povetit pentru România TV că băiatul ei începuse să aibă dureri de cap în luna septembrie.

„Îi mai dădeam câte un analgezic, fiind convinsă că este de la oboseală totul.

Matei face fotbal de performanță de la 6 ani, este premiat, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Al.I. Cuza” din Ploiești. E un copil muncitor și, de mic, a vrut să dea tot ce e mai bun din el. Văzând că durerile nu trec, am început să îi facem investigații.

Analizele de sânge îi ieșeau mereu bune”, a povestit mama lui Matei.

„Ce șansă am să mă fac mare?”

Matei a fost mereu un copil cu zâmbetul pe buze, dar și în privire, premiant, sportiv de performanță, iar odată cu necazurile care s-au așternut asupra lui, el s-a transformat într-un băiat speriat.

Dacă în urmă cu 3 luni Matei nu avea niciun fel de griji, ei bine, în prezent își întreabă zilnic părinții „ce șanse are să se facă mare” și „ce șanse are să le fie alături până la bătrânețe și să apuce să-și îndeplinească și el visurile”.

Matei este la vârsta la care vrea să se joace fotbal cu prietenii, să mănânce înghețată, să cunoască tot ce are viața mai bun de oferit. Pe scurt, el vrea o viață normală, exact așa cum o au toți copiii.

„Matei, o sa te faci bine! Uite câți oameni îți sunt îngeri. Tot ce am vrut și vreau, ca mamă, e să te simți în siguranță, să nu cunoști boala, să nu ai habar de grijile oamenilor mari. Să te bucuri de copilărie, apoi de tinerețe și de familia ta. Mă iartă că plâng acum, dar nu m-a pregătit nimeni pentru ceea ce simt azi. Nu am avut timp să mă obișnuiesc cu ideea. Dar va ieși soarele, Matei! Știu că va ieși!” Acestea sunt cuvintele mamei lui Matei, sfâșiată de durere.

Unica salvare a lui Matei este terapia cu protoni

Până recent, părinții copilului nu aveau nicio soluție pentru problema gravă cu care se confruntă băiatul.

Astăzi, apropiații lui Matei au descoperit că solidaritatea umană este cheia pentru ca băiatul să nu fie ucis de această boală nemiloasă și, cel mai potrivit tratament pentru el este terapia cu protoni.

Datorită oamenilor buni, Matei poate astăzi să vadă luminița de la capătul tunelului deoarece s-au strâns bani pentru a pleca la un drum greu, iar acesta este doar începutul.

Matei va începe tratamentul la un spital de copii din Roma

Matei este așteptat la o clinică din Roma pentru a începe o nouă aventură a vieții sale, aceea de a rămâne în viață.

Medicii nu îi garantează nimic copilului, dar nici nu îi taie aripile, cu toate acestea asigurându-l că vor face tot ce ține de ei pentru ca Matei să revină în România sănătos și cu zâmbetul pe buze.

„E doar încercare urâtă a vieții, din care vom ieși învingători”, spune Ana Maria pentru Observatorul de Prahova.

Apelul disperat al unor părinți îndurerați

Părinții lui Matei lucrează la TVR, ca editori de imagine, astfel încât posibilitățile financiare sunt limitate și nu le permit să achite spitalizarea și tratamentul de lungă durată care poate ajunge fără probleme la zeci de mii de euro, în funcție de schema de tratament.

„E singura șansă la viață a lui Matei. Cu cât mai repede ajungem în străinătate, cu atât mai bine. Fizic, acum el e mai bine, dar psihic e dărâmat. Face consiliere psihologică pentru a-i fi ridicat moralul. Are momente când spune că le nu vrea să plece, vrea să stea aici cu colegii și prietenii lui. În alte momente mă întreabă: mama, dar cât vom sta acolo? O să mă fac bine? NU știu ce să îi răspund. Lupt, luptăm cu toate armele pentru copilul nostru. Îl încurajăm, îi spunem că totul va fi bine, că el va redeveni același copil fericit și sănătos, așa cum era până la începutul lui noiembrie” , a mai spus mama adolescentului.

Cei care vor să îl sprijine în continuare pe băiat, pot face donații în următoarele conturi:

Titular cont: Ana Maria Caravia Moroianu

Cont LEI: RO57RZBR0000060024143443

Cont EURO: RO04RZBR0000060024143912 sau sponsorizarematei@gmail.com/ 0730.103.772( numărul de telefon al mamei lui Matei)

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191