E. Coli pe litoral, cu concentraţie de mii de ori peste limita admisă. Biologii dau vina pe turişti, care folosesc apa mării pe post de WC

E. Coli pe litoral, cu concentraţie de mii de ori peste limita admisă. Biologii dau vina pe turişti, care folosesc apa mării pe post de WC

Analizele periodice ale Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa au arătat depăşiri periculoase de bacterii E-coli în apă. În mod normal, concentraţia ar trebui să fie de ordinul zecilor. Cele mai recente rezultate indică o valoare peste limita admisă la Mamaia, dar cea mai mare cantitate de E-coli a fost depistată la Eforie Nord. De peste 30 de ori mai mare faţă de limită. Biologii dau vina pe turiştii care folosesc apa mării pe post de toaletă.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

„Poluarea se face direct, prin prezenţa turiştilor. Amplificată de vacanţe şi de numărul mare de turişti”, a declarat Adrian Bâlbă, doctor în ştiinţe. „Aici, da, e mai uşor decât la Mamaia, că până ajungi la apă, faci pe tine. Aici „, spune un turist. Medicii trag un semnal de alarmă şi îi sfătuiesc pe părinţi ca, în această perioadă aglomerată la mare, să îi supravegheze în mod special pe copii. Atunci când apar simptome, să se adreseze de urgenţă unui specialist. „Tot îl las în apă. Îl supraveghez şi tot timpul îi spun: Mama, ai grijă să nu înghiţi apă sub nicio formă”, spune o femeie.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

„Este vorba, în special, de infecţiile digestive, iar infecţiile digestive se manifestă prin febră, prin dureri abdominale, prin vărsături şi scaune diareice. În special la copiii mici, părinţii nu trebuie să aştepte foarte mult să-şi revină”, a declarat Claudia Cambrea, medic primar spitalul de boli infecțioase. Inspectorii de Sănătate Publică şi specialiştii de la Apele Române spun că litoralul românesc este sigur, pentru că depăşirile periculoase nu apar zilnic, ci mai mult în weekend, când vine un val de turişti. „Calitatea apelor de la Marea Neagră este bună pentru îmbăiere”, a declarat Ana Agiu, Apele Române. Analizele periodice au mai indicat valori crescute pentru bacterii şi la Olimp, Cap Auror, Venus şi Saturn. Specialiştii spun că cea mai curată apă o găsim la Vadu, Corbu şi Mangalia.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191