Evenimentul cosmic al începutului de an. Momentul istoric va avea loc în luna ianuarie

Evenimentul cosmic al începutului de an. Momentul istoric va avea loc în luna ianuarie

Într-un pas semnificativ în explorarea cosmică, un eveniment istoric de proporții va avea loc pe Lună în luna ianuarie. Exploratorul Japoniei a reușit să intre cu succes pe orbita Lunii, anunță agenția spațială a țării. Misiunea pregătește terenul pentru o aterizare programată pentru 20 ianuarie, oferind posibilitatea de a realiza descoperiri semnificative pe satelitul natural al Pământului.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

„Moon Sniper”, a fost plasată cu succes pe orbita lunară

Sonda Smart Lander for Investigating Moon (SLIM), cunoscută și sub numele de „Moon Sniper„, a fost plasată cu succes pe orbita lunară la ora 16:51, ora Japoniei (07:51 GMT), potrivit unui comunicat emis de agenția spațială japoneză (JAXA).

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Racheta H2A, care a transportat micul modul lunar SLIM, a fost lansată în septembrie din arhipelag, atrăgând atenția a peste de privitori care au urmărit evenimentul pe platforma YouTube.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ce și-a propus Japonia

Japonia își propune să devină a cincea țară care plasează un explorator pe suprafața lunară, urmând în urmele fostei Uniuni Sovietice, Statelor Unite, Chinei și Indiei, în contextul intensificării competiției globale în explorarea spațiului cosmic.

SLIM este proiectat pentru a testa o tehnologie inovatoare ce permite aterizări punctuale pe suprafețele corpurilor cu gravitație, cu o precizie fără precedent de mai puțin de 100 de metri față de țintele vizate. Acesta reprezintă un avans semnificativ față de navele de aterizare convenționale, care, de obicei, au o precizie de câțiva kilometri, conform Agenției japoneze de explorare aerospațială.

Obiectivul principal al misiunii

Obiectivul principal al misiunii este de a realiza o aterizare precisă, marcând o tranziție de la o eră în care aterizarea era posibilă în anumite zone la una în care se poate ateriza cu precizie oriunde. Această tehnologie avansată ar putea fi crucială pentru viitoarele misiuni pe Lună, inclusiv căutarea apei, necesitând aterizări precise pe suprafețe accidentate, cum ar fi pantele, conform declarațiilor JAXA.

În cazul în care aterizarea programată pentru 20 ianuarie este un succes, agenția spațială japoneză speră să contribuie la elucidarea originilor Lunii prin analiza compoziției rocilor presupuse a fi parte din mantaua lunară.

Cu atâtea așteptări și implicații științifice, această misiune japoneză reprezintă un pas important în explorarea spațiului cosmic și ar putea aduce contribuții semnificative la cunoștințele noastre despre Lună și universul înconjurător.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191