Explozii puternice la stația GPL din Crevedia. Raed Arafat anunță al doilea deces în urma tragediei. Sunt 58 de victime

Explozii puternice la stația GPL din Crevedia. Raed Arafat anunță al doilea deces în urma tragediei. Sunt 58 de victime

S-a dezlănțuit iadul la Crevedia, în județul Dâmbovița. Trei explozii violente s-au produs, sâmbătă seară, la o stație GPL din localitate. Două persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Upd 12:30 Al doilea deces după tragedia din Crevedia. Informația a fost confirmată de șeful DSU Raed Arafat.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

Este vorba de soția bărbatului care a murit sâmbătă seara, în urma unui atac de panică, atunci când a văzut-o cu arsuri.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Femeia avea arsuri la peste 95% din suprafața corpului, a mai precizat Arafat.

Upd 10:13 La locul evenimentului au rămas trei autospeciale pentru supravegherea și preîntâmpinarea apariției altor situații de urgență.

Upd 9:21 În acest moment nu mai există pericol de explozie, însă perimetrul rămâne momentan delimitat. Localnicilor încă nu li s-a permis să se întoarcă în casele lor. 

Upd 7:14 Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan va decolala ora cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienți care au suferit arsuri.

Primii doi pacienți care au beneficiat de Mecanismul European de Protecție Civilă sunt cei doi pompieri internați la Spitalul de Urgență Floreasca. Fiecare are arsuri pe aproximativ 50-60%. Ei vor fi primiți la tratament la Spitalul militar din Bruxelles.

Upd 4:54 Până la acest moment s-au înregistrat 58 victime astfel:

• ca urmare a primei explozii s-au înregistrat 8 victime:

– 1 persoană decedată- 7 persoane rănite, 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni;

• ca urmare a celei de a doua explozii s-au înregistrat 50 victime:

– 3 persoane rănite la UPU Târgoviște- 47 la spitale din municipiul București, cu arsuri și traumatisme;

Din totalul victimelor, 43 cadre din rândul forțelor de intervenție (dintre care 39 pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi).

54 de persoane sunt încă internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

În cursul dimineții un număr de 4 victime vor fi transportate la unități spitalicești din Italia și Belgia; mentionam ca situatia privind numarul pacientilor internati este in dinamica (o parte din ei refuzand internarea dupa acordarea ingrijirilor medicale de specialitate-ex. ultimul pacient transferat de la Dambovita la Bucuresti).

Upd 2:00 Planul roșu de intervenție a fost dezactivat. 

Upd 1:38 Incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat. Echipajele operative acționează pentru lichidarea ultimelor focare.

Upd 01:15 ISU Dâmboviţa a anunţat că incendiul de la Crevedia provocat de exploziile de la o staţie GPL a fost localizat.

„La acest moment, incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăţi a fost eliminat. Echipajele operative acţionează pentru lichidarea ultimelor focare”, a precizat, duminică, ISU.

La faţa locului se intervine cu 10 autospeciale de stingere şi o autoscară.

Bogdan Popescu, de la ISU Dâmboviţa, a precizat la faţa locului că în total au fost trei explozii, iar pompierii care au fost răniţi de cea de a doua explozie, cea mai puternică, interveneau de la distanţă de 100 de metri.

Reprezentantul ISU Dâmboviţa a fost şi el rănit uşor în explozie, având arsuri de gradul I la mâna dreaptă.

Upd 01:07 Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că opt persoane rănite în urma exploziilor din Dâmboviţa ar urma să fie transferate în străinătate.

România a obţinut sprijin din Norvegia, Austria, Belgia şi Italia, a precizat Arafat.

Upd 00:40 Firma care deține stația de GPL în care s-au produs exploziile din Crevedia, soldate cu cel puțin un mort și cu zeci de răniți, îi aparține fiului primarului PSD din Caracal. Mai multe detalii puteti citi AICI.

Upd 00:09 În spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. Opt pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații, conform Ministerului Sănătății.

Upd 23:25 Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că patru pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia. 

Upd 23:12 Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă noapte, că 46 de pacienţi sunt internaţi în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, opt dintre aceştia fiind intubaţi, şi precizează că mecanismul european va fi folosit pentru toţi cei intubaţi în primul rând, scrie

Potrivit MS, la Spitalul Bagdasar sunt 11 pacienţi (3 intubaţi), la Universitar – 4 pacienţi, la Spitalul de Arşi – 4 pacienti (1 intubat), la Spitalul Floreasca – 27 de pacienţi (4 intubaţi).

Mecanismul european va fi folosit pentru toţi cei intubaţi în primul rând”, a transmis sursa citată.

Upd 22:47 România va activa Mecanismul European de Protecție Civilă. În primul rând, acesta va fi folosit pentru toți pacienții intubați, conform surselor Știrilor PRO TV.

Upd 22:41 În momentul de față avem doar 24 de paturi pentru marii arși, dintre care doar 4 sunt disponibile.

Upd 22:34 Până acum, după cele două explozii, o persoană a murit, iar alte 33 au fost rănite.

Upd 22:26 Conducerea Ministerului Sănătății este în legătură permanentă cu managerii de spitale din București. 12 unități sanitare din Capitală sunt pregătite să primească pacienți, conform surselor Știrilor PRO TV. 

Upd 22:15 de persoane au fost evacuate după ce le două explozii. 

Upd 22:09 A fost creată o celulă de criză la MAI, iar premierul Marcel Ciolacu va fi prezent. 

Upd 22:06 Toată lumea prezentă la fața locului va fi mutată la o distanță de 700 de metri, ca măsură de siguranță.

Upd 22:00 Raed Arafat, șeful DSU a transmis că 26 de pompieri au fost răniți după a doua explozie, unul dintre el fiind într-o situație gravă.

„Iniţial era vorba de 6 persoane care au fost afectate, persoane civile, din care cinci sau 6, e în dinamică situaţia, (…) intubate. A fost un stop cardiac la o persoană care nu era direct corelată cu incendiul propriu-zis, (…) dar a fost panicată. Din păcate, aici a fost a doua explozie, după a doua explozie avem în jur de 26 de pompieri răniţi, dintre care unul grav, restul în acest moment sunt cu arsuri în diferite zone ale nivelul corpului, dar care nu au necesitat intubaţie sau îngrijiri critice”, a spus Arafat.

El a precizat că există în continuare pericol de explozie. 

De asemenea, el afirmă că există patru locuri pentru pacienți critici și că decizia transferului în străinătate va fi luată în urma analizării situației din restul țării.

Upd 21:35 IGSU a închis stația acum 2 luni, pentru că nu respecta normele de incendiu, au declarat surse pentru Știrile ProTV. Administratorii ar fi folosit clandestin întreprinderea.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191