Godină, despre decizia Auchan de a renunţa la casieri: Eu nu vreau să fiu casier gratuit. Nu mă mai duc la ei / Răspunsul companiei

Godină, despre decizia Auchan de a renunţa la casieri: Eu nu vreau să fiu casier gratuit. Nu mă mai duc la ei / Răspunsul companiei

Cunoscutul poliţist Marian Godină a criticat decizia lanţului de supermarketuri Auchan de a elimina clasicii casieri şi de a-i lăsa pe clienţi să îşi scaneze şi să plătească singuri toate produsele.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

 

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

“Eu nu sunt casier, dar Auchan a ţinut să mă transforme în unul. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu acele doamne care lucrau la case, nu ştiu dacă au fost disponibilizate, dar sigur prin metoda asta magazinul face economie.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

 

Economie care, cel mai probabil, se traduce în profit, cel puţin eu aşa o văd. Adică dăm afară casierii şi îi punem pe clienţi să fie casieri pentru noi, gratis. Măcar de erau produsele mai ieftine, dar sunt la fel ca înainte”, a scris Godină, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, el a susţinut că nu vrea să fie “casier gratuit” pentru Auchan sau alte lanţuri de supermarketuri. Mai mult, poliţistul a precizat că va boicota magazinele Auchan, deşi nu a exclus situaţii în care va fi nevoit să meargă acolo pentru unele cumpărături.

Potrivit lui Godină, la scurt timp după postarea sa, Auchan i-a trimis prin e-mail un răspuns, în care a precizat că, de fapt, casierii nu şi-au pierdut locul de muncă ci prestează alte servicii, inclusiv cel de “acompaniere şi consiliere clienţi”.

 

Auchan i-a mai transmis lui Godină că măsura înlocuirii casierilor este una de “modernizare” şi de a evita, printre altele, formarea de cozi la casele de marcat.

 

Redăm postarea poliţistului:

 

Auchan nu a fost niciodată unul dintre magazinele mele preferate, întotdeauna l-am perceput rece şi neprimitor, dar cu toate astea făceam uneori cumpărături şi de acolo.

 

Ultima dată când am mers, am observat că nu mai există case. Aveam ditamai coşul plin ochi cu tot felul de produse pe care am realizat că va trebui să le scanez. Aveam opţiunea să abandonez coşul aşa plin cum era şi să îmi văd de treabă, dar nu am făcut-o gândindu-mă că un om va trebui să aşeze la loc toate produsele alea adunate de prin tot magazinul.

M-am apucat să le scanez singur, stângaci, pentru că eu nu sunt casier, dar Auchan a ţinut să mă transforme în unul. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu acele doamne care lucrau la case, nu ştiu dacă au fost disponibilizate, dar sigur prin metoda asta magazinul face economie.

 

Economie care, cel mai probabil, se traduce în profit, cel puţin eu aşa o văd.

 

Adică dăm afară casierii şi îi punem pe clienţi să fie casieri pentru noi, gratis. Măcar de erau produsele mai ieftine, dar sunt la fel ca înainte.

 

Aşadar, eu nu vreau să fiu casier gratuit pentru nimeni, nici pentru Auchan, nici pentru mine.

 

 

Aaa, că se întâmpla să intru în ditamai magazinul doar pentru câteva produse, îmi şi conveneau casele alea unde îmi scanam singur o apă şi un bax de scutece, dar când aveam un ditamai coşul plin preferam să stau la o casă clasică.

 

Acum vor spune unii că ăsta e progres, a avansat tehnologia. Eu consider că nu e aşa, ci doar s-a schimbat omul care scanează produsele, adică din casieriţa care avea un salariu să facă asta, a devenit casier clientul, fără să fie recompensat nici măcar cu o reducere.

Dacă intram în magazin, umpleam coşul, ieşeam liniştit şi primeam un mesaj că mi-a fost debitat contul cu contravaloarea produselor din coş, fără să trec pe la vreo casă, aş fi numit asta progres.

 

Dar soluţia mea e simplă, nu mă mai duc la Auchan, la fel cum celor care le place asta pot merge în continuare, că doar e evoluţia tehnologiei şi „cost saving”.

 

Aştept acum să apară restaurantele în care mergi în spate să-ţi faci o omletă, iar la final te duci cu farfuria să o speli.

 

Răspunsul Auchan pentru Godină:

 

Stimate domnule Godină,

 

Vă mulţumim că sunteţi clientul nostru.

 

Ca urmare a mesajului dvs. din social media, dorim să vă oferim următoarele precizări, pe care să le preluaţi ca şi punct de vedere Auchan în cadrul postării dvs. Informaţiile de mai jos aduc clarificări unor afirmaţii ale dvs. pentru care, cel mai probabil, nu aţi fost suficient de bine informat.

 

Toţi colegii noştri casieri sunt în continuare angajaţi şi prezenţi în magazin, disponibili să ofere suport în scanarea produselor. Odată cu implementarea noului sistem de case, meseria de casier evoluează de la activităţi de rutină tehnică către activităţi de relaţionare, acompaniere şi consiliere clienţi. Astfel, colegii noştri din zona caselor rămân la dispoziţia oricărui client care are nevoie de ajutorul lor şi nicio persoană nu a fost disponibilizată.

 

Ca urmare a unui amplu proces de modernizare a liniei caselor de marcat, o parte dintre magazinele noastre oferă acum clienţilor o soluţie eficientă prin care toate casele de marcat sunt deschise permanent. Evitarea formării de cozi şi reducerea timpului petrecut la casă sunt beneficiile principale pe care le oferim clienţilor noştri.

 

Vă mulţumim,

 

Echipa Auchan

 

Totodată, duminică, într-o altă postare pe Facebook, Godină a ţinut să sublinieze că nu are nicio legătură cu liderul AUR George Simion, care a cerut românilor să boicoteze magazinele Auchan:

 

“Ţin să menţionez că nu am nicio legătură cu acest domn şi mă îngrijorează profund faptul că s-ar putea interpreta că eu şi dl Simion avem păreri similare. De altfel, eu nu am cerut nimănui să boicoteze acest magazin şi nici nu mi-aş permite să o fac, ba chiar am precizat că deciziile aparţin fiecăruia. Ba mai mult, am spus şi că e posibil să mai fiu văzut prin magazinele Auchan pentru eventuale cumpărături.

 

Consider că dl Simion nu face altceva decât să se caţere pe un subiect din care a simţit că poate suge nişte capital politic şi vreau să mă delimitez clar de convingerile, părerile şi practicile acestui domn, precum şi de ale oricărui alt partid politic din România, întrucât nu am nicio legătură cu vreunul”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191