ICCJ-Completul de 5 judecatori a respins cererea DNA de sesizare a CJUE pe prescriptie

ICCJ-Completul de 5 judecatori a respins cererea DNA de sesizare a CJUE pe prescriptie

Luju.ro:

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

Decizie sanatoasa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Instanta suprema a refuzat miercuri, 9 noiembrie 2022, sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in cazul deciziilor CCR privind prescriptia.

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

Judecatorii Alina Ioana Ilie, Oana Burnel, Simona Cirnaru, Francisca Vasile si Dan Andrei Enescu (foto) au respins cererea DNA de sesizare a CJUE, cerere prin care parchetul anticoruptie forta practic nerespectarea deciziilor CCR 297/2018 si 358/2022 privind prescriptia, precum si hotararea din 25 octombrie 2022 a completului ICCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept prin care s-a decis ca cele doua decizii ale CCR – care constata ca legea penala mai favorabila este Codul penal care nu prevede intreruperea cursului prescriptiei, deci prevede inexistenta prescriptiei speciale – trebuie aplicate de toate instantele.

Vai de amărâții de primari! Edilul Mircea Corbu (Buşteni) fură apă direct din rețeaua Hidro Prahova. Polițiştii au descins acasă la primar

Cererea DNA a fost formulata in apelul din dosarul ANRP de abuz in serviciu in care fosta sefa DIICOT Alina Bica a fost achitata la fond.

Decizia judecatorilor ICCJ Ioana Alina Ilie, Oana Burnel, Simona Cirnaru, Francisca Vasile si Dan Andrei Enescu, una cat se poate de corecta din punctul nostru de vedere, reprezinta un semnal extrem de important pentru modul in care trebuie solutionate cererile DNA de sesizare a CJUE. Afirmam acest lucru avand in vedere ca instantele sunt asaltate de asemenea demersuri prin care parchetul anticoruptie incerca sa nu respecte deciziile CCR si ICCJ privind prescriptia.

Sursa Luju.ro