ICCJ-Completul de 5 judecatori a respins cererea DNA de sesizare a CJUE pe prescriptie

ICCJ-Completul de 5 judecatori a respins cererea DNA de sesizare a CJUE pe prescriptie

Luju.ro:

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

Decizie sanatoasa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Instanta suprema a refuzat miercuri, 9 noiembrie 2022, sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in cazul deciziilor CCR privind prescriptia.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Judecatorii Alina Ioana Ilie, Oana Burnel, Simona Cirnaru, Francisca Vasile si Dan Andrei Enescu (foto) au respins cererea DNA de sesizare a CJUE, cerere prin care parchetul anticoruptie forta practic nerespectarea deciziilor CCR 297/2018 si 358/2022 privind prescriptia, precum si hotararea din 25 octombrie 2022 a completului ICCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept prin care s-a decis ca cele doua decizii ale CCR – care constata ca legea penala mai favorabila este Codul penal care nu prevede intreruperea cursului prescriptiei, deci prevede inexistenta prescriptiei speciale – trebuie aplicate de toate instantele.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

Cererea DNA a fost formulata in apelul din dosarul ANRP de abuz in serviciu in care fosta sefa DIICOT Alina Bica a fost achitata la fond.

Decizia judecatorilor ICCJ Ioana Alina Ilie, Oana Burnel, Simona Cirnaru, Francisca Vasile si Dan Andrei Enescu, una cat se poate de corecta din punctul nostru de vedere, reprezinta un semnal extrem de important pentru modul in care trebuie solutionate cererile DNA de sesizare a CJUE. Afirmam acest lucru avand in vedere ca instantele sunt asaltate de asemenea demersuri prin care parchetul anticoruptie incerca sa nu respecte deciziile CCR si ICCJ privind prescriptia.

Sursa Luju.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191