Îl recunoști? Astăzi e cel mai mare și mai iubit actor din România. Face parte din Generația de Aur

Îl recunoști? Astăzi e cel mai mare și mai iubit actor din România. Face parte din Generația de Aur

Este unul dintre numele legendare ale lumii artistice românești, iar indiferent de cât de mulți ani au trecut de la filmele sale, aceste producții rămân la fel de iubite de către public, chiar și astăzi. Este vorba despre Florin Piersic, astăzi în vârstă de 88 de ani și unul dintre cei mai emblematici actori români din toate timpurile.  

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

De-a lungul carierei sale, Florin Piersic a încântat publicul din țara noastră prin talentul său, oferindu-ne interpretări de excepție, care rămân printre favoritele românilor chiar și astăzi. Cu toate acestea, nu foarte mulți dintre noi știm că tinerețea actorului a fost la fel de de plină de acțiune și dramatism precum rolurile interpretate de acesta pe marile ecrane.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

În timpul copilăriei sale, Florin Piersic a trecut prin mai multe sate și orașe, iar fiecare loc rămâne în amintirea actorului, datorită experiențelor pe care le-a trăit. Cu toate acestea, viața lui Florin Piersic a fost marcată și de tragedii, una dintre ele având loc atunci când viitorul artist avea, încă, o vârstă fragedă.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Florin Piersic avea vârsta de numai 7 ani atunci când și-a pierdut sora, pe Lucica. Aceasta a încetat din viață la o vârstă la fel de fragedă, de numai 15 ani, după ce a făcut un gest plin de curaj, pentru o bună prietenă și colegă de școală. Din păcate, tânăra s-a înecat în Prut, în timp ce a sărit în apă pentru a o salva pe colega ei de bancă.

Actorul a mărturisit că prima amintire adevărată pe care o are este înmormântarea surorii lui, unde au venit o mulțime de oameni din Cernăuți. Florin Piersic a mai povestit și despre alt episod marcant din copilăria lui, când a fost bolnav, iar mama sa a stat o noapte întreagă să se roage să nu își piardă și celălalt copil. Legendarul actor a mărturisit că are și acum icoana folosită în acea noapte de mama sa, o icoană cu Sfânta Parascheva, la care se roagă în momentele dificile.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191