Ingredientul care o să te ajute să ai sarmale la fel de gustoase ca la restaurant. Chefii marilor restaurante mereu îl folosesc

Ingredientul care o să te ajute să ai sarmale la fel de gustoase ca la restaurant. Chefii marilor restaurante mereu îl folosesc

Sarmalele, preparatul iconic al bucătăriei românești, sunt o adevărată încântare pentru papilele gustative de Paște. Cu o rețetă bine aleasă și câteva ingrediente speciale, poți transforma această mâncare tradițională într-o experiență culinară de neuitat. Află care este ingredientul secret care va face ca sarmalele tale să fie demne de un restaurant de lux!

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Ingrediente necesare pentru această rețetă

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă:

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

– 500 gr carne tocată de porc- Două cepe tocate- 50 gr orez- 3 linguri de ulei- Sare și piper după gust- Cimbru uscat- Boia dulce- Două verze murate- Crenguțe de cimbru uscat- O foaie de dafin- 250 gr piept crud de porc cu șoric- 250 gr afumătură- 500 ml suc de roșii- 500 ml zeamă de varză

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Cum se prepară sarmalele ca la restaurant. Pas cu pas

Iată cum se prepară sarmalele ca să-ți iasă ca la restaurant:

-Se aleg și se pregătesc foile de varză, asigurându-vă că acestea se împătureasc ușor. În cazul în care sunt prea sărate, clătiți-le în apă rece de mai multe ori.

– Tăiați carnea tocată de porc, afumătura și pieptul crud de porc în bucăți mici. Tocați fin ceapa și căliți-o într-o tigaie cu ulei și sare până devine sticloasă. Adăugați orezul peste ceapă și lăsați-l la călit timp de două minute.

– Într-un vas, amestecați carnea tocată de porc cu sare, piper, cimbru uscat și boia dulce până la omogenizare. Puneți o lingură de umplutură pe o foaie de varză și împăturiți-o. Așezați sarmalele într-o oală, adăugând între ele ceapă tocată, ulei, crenguțe de cimbru și varză murată.

– Turnați sucul de roșii și zeama de varză peste sarmale și lăsați-le la cuptor timp de 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Ingredientul secret

Pentru a obține sarmalele perfecte, secretul constă în adăugarea unei cantități generoase de cimbru uscat în compoziția umpluturii. Acest condiment va conferi sarmalelor un gust bogat și aromat, specific preparatelor tradiționale românești, iar rezultatul va fi pe măsură: sarmale cu adevărat delicioase, care vor cuceri inimile tuturor celor dragi.

Cu această rețetă și ingredientul secret al cimbrului, vei reuși să pregătești cele mai savuroase sarmale de Paște! 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191