Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în compoziția minciunelelor. Secretul folosit de gospodine pentru un gust aparte

Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în compoziția minciunelelor. Secretul folosit de gospodine pentru un gust aparte

Nu există persoană care să nu cunoască rețeta delicioaselor minciunele cu care bunicii ne-au făcut copilăria mai frumoasă. Acest desert are o compoziție similară cu cea a gogoșilor, iar gustul te duce direct cu gândul la copilărie. Iată care este ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în compoziția minciunelelor. Secretul folosit de gospodine pentru un gust aparte.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Minciunele reprezintă un desert al copilăriei. Știm că această rețetă de dulce tradițional poartă o denumire diferite în funcție de diferite regiuni ale țării.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Cu toate acestea, indiferent de acest aspectul, gustul lor le aduce tuturor aminte de copilărie. De asemenea, știm că bunicile nu adăugau esență de vanilie, însă în prezent, pentru un gust mai fin, oamenii s-au obișnuit să o folosească.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Ingrediente

  • – 3 ouă;
  • – 500 gr de făină;
  • – o ceașcă mică de lapte (150 ml);
  • – 1-2 linguri de unt;
  • – 2-3 linguri de smântână;
  • – o lingură de zahăr;
  • – o linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • – coaja de la o lămâie;
  • – esență de vanilie.

Mod de preparere

Pentru a prepara această rețetă de miciunele cu iaurt, primul pas pe care trebuie să îl faci este să mixezi ouăle spumă, air apoi să adaugi untul topit și zahărul, apoi coajă de lămâie și laptele.

După aceea, în făină se face o gaură cu lingură și se adaugă bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeamă de lămâie sau cu linguriță de oțet.

În continuare, se amestecă aluatul foarte bine până când devine numai bun de întins și se întinde pe o foaie suține pe care să o tai cu un cuțit și să fac formele de minciunele.

Mai exact, după ce ai tăiat aluatul, trebuie să faci o gaură în mijlocul fiecărui romb obținut, apoi ia o extremitate pe care să o introduci dedesubt în cerculeț și o tragi în sus și vei obține acest rezultat frumos, exact ca o fundiță.

Tot ce mai ai de făcut este să prăjești minciunelele în uleiul încins.

CITEȘTE ȘI: Rețetă de minciunele pufoase de post. Desertul delicios pentru perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191