Judecatorul Mihai Balanescu de la Tribunalul Bucuresti a pus DNA cu botul pe labe! DNA forteaza incalcarea deciziilor CCR si a dezlegarii ICCJ pe prescriptie

Judecatorul Mihai Balanescu de la Tribunalul Bucuresti a pus DNA cu botul pe labe! DNA forteaza incalcarea deciziilor CCR si a dezlegarii ICCJ pe prescriptie

Directia Nationala Anticoruptie se incapataneaza sa nu respecte deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei legate de prescriptie.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

Cel mai recent dosar in care DNA a incercat sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu intrebarea daca are sau nu voie sa incalce deciziile CCR pe prescriptie (297/2018 si 358/2022), precum si dezlegarea de drept a Inaltei Curti privind aplicarea celor doua decizii CCR este cel al fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu (foto). Ne referim la cauza nr. 15635/3/2022 de la Tribunalul Bucuresti, in care Olteanu solicita revizuirea condamnarii de 5 ani de inchisoare cu executare primite pentru un presupus trafic de influenta. Este vorba despre acelasi dosar in care, in luna august, judecatorul TMB Mihai Balanescu a admis in principiu cererea de revizuire a fostului viceguvernator de la Banca Nationala a Romaniei, dispunand suspendarea executarii pedepsei si deci eliberarea lui Olteanu din inchisoare (click aici pentru a citi).

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

Revenind in prezent, trebuie sa spunem ca joi, 17 noiembrie 2022, judecatorul Balanescu a respins solicitarea DNA de sesizare a CJUE, formulata de catre procuroarea de sedinta Gina Bulat.

Vai de amărâții de primari! Edilul Mircea Corbu (Buşteni) fură apă direct din rețeaua Hidro Prahova. Polițiştii au descins acasă la primar

Mentionam ca Bogdan Olteanu este aparat de catre avocatul Stefan Alexandru de la casa de avocatura a maestrului Radu Chirita.

Iata minuta incheierii:

„Respinge cererea DNA de sesizare a Curtii Europene de Justitie, ca inadmisibila. Fixeaza termen la 28.11.2022, ora 11 h, si dispune citarea petentului-revizuent cu instiintarea aparatorului ales. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 17.11.2022”.

ICCJ a dat semnalul la Bica

Amintim ca nu este primul dosar in care Directia Nationala Anticoruptie si-a incercat norocul cu CJUE si incalcarea deciziilor CCR pe prescriptie. La 9 noiembrie 2022, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins o solicitare similara a parchetului in dosarul ANRP in care fosta sefa DIICOT Alina Bica a fost achitata la fond (click aici pentru a citi).