
INGREDIENTE
Ingrediente Mini baghete pufoase – Rețeta simplă, de casă
570 g făină de grâu
350 ml lapte
7 g drojdie uscată
1 ou
2-3 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingură zahăr
1 linguriță sare
Pentru uns:
1 ou
semințe de susan
Portii: 10 Timp de preparare: sub 120 minute
City managerul Ploieștiului, Sorin Dumitrașcu, în conflict cu PNL
MOD DE PREPARARE RETETA Mini baghete pufoase – Rețeta simplă, de casă:
Cum se prepara aceste Mini baghete pufoase – Rețeta simplă, de casă:
Pune laptele într-o cratiță pe foc și lasă-l până devine ușor călduț. Adaugă puțin zahăr și un praf de sare și amestecă ușor.
Pune făina într-un bol mare, adaugă drojdia. Toarnă laptele în bol și adaugă un ou.
Frământă aluatul manual sau cu ajutorul unui robot. În momentul în care aluatul devine omogen, încorporează puțin câte puțin uleiul, frământând continuu. Formează apoi o bilă din aluat și lasă-l la dospit, acoperit cu un prosop curat, până își dublează volumul.
După ce a crescut, răstoarnă aluatul pe blatul de lucru ușor înfăinat și împarte-l în 8-10 porții mici.
Formează bile mici, apoi întinde-le în strat subțire și rulează-le, sigiland marginile. Așază-le în tava de cuptor prevăzută cu hârtie de copt și unge-le cu ou bătut, apoi presară semințe de susan. Lasă-le la temperatura camerei încă 10-15 minute.
Coace baghetele în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 25-30 minute sau până se rumenesc.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă-le la răcit.
Le poți savura cu unt și gem, sub formă de sendvișuri sau după bunul plac.
sursa: www.bucataras.ro