Ministrul Rafila dorește înființarea unor centre de dezintoxicare regionale pentru adolescenții dependenți de droguri

Ministrul Rafila dorește înființarea unor centre de dezintoxicare regionale pentru adolescenții dependenți de droguri

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că lucrează la un proiect pe tema problemei consumului de droguri pe care îl va prezenta Guvernului. Proiectul propune dezvoltarea unei rețele regionale de centre de dezintoxicare pentru adolescenți, separate de spitalele de psihiatrie.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

„Testarea fără nicio altă măsură ulterioară nu are niciun impact, rămâne doar o temă de dezbatere. Lucrăm la un proiect pe care să îl prezentăm în Guvern, cu persoane specializate, dincolo de posibilitatea testării, care trebuie urmată de mai multe măsuri. Una dintre măsuri e legată de consilierea psihologică de către o persoană specializată, iar beneficiari să fie copilul, familia sau și copilul și familia împreună. Apoi, e nevoie de centre în care putem să tratăm faza acută a intoxicației cu droguri. Tratamentul de durată al adicției sunt situației în care lucrurile necesită luni sau chiar ani. În prezent avem 11 spitale de psihiatrie care fac controlul adicției, pentru copii sunt două. Vrem să dezvoltăm o rețea regională astfel ca în fiecare regiune să fie un astfel de centru pentru copii. De foarte multe ori părinții au reticență față de aceste centre pentru că sunt legate de un spital de psihiatrie și nu trebuie să fie așa”, a declarat ministrul.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191