Numărul exploziilor care s-au produs în Crevedia a ajuns la patru. Zeci de pompieri au fost răniți

Numărul exploziilor care s-au produs în Crevedia a ajuns la patru. Zeci de pompieri au fost răniți

Update. Sunt activate două linii de tip LINIA VERDE: 0212069397 și 0212069398. Numerele sunt destinate cetățenilor din zona deflagrațiilor, dacă vor să reclame simptomatologie în zilele următoare, dar și celor care caută informații despre rude sau cunoștințe afectate de explozii.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Update. În spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor, după cum urmează: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni ; 4 la Spitalul de Arși; 28 la Floreasca; 1 la Elias. Opt pacienți sunt intubați.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

Update. Sunt în jur de 18-20 de victime cu un grad de afectare foarte variabil, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Update. La nivelul a 14 spitale, inclusiv de la Timișoara și Iași, există 60 de paturi de terapie intensivă cu ventilatoare. Pacienții cu arsuri extinse vor fi tratați în București, unii vor fi tratați eventual la Timișoara și Iași, iar cei care depășesc capacitatea de spitalizare pentru astfel de patologie vor fi transferați probabil mâine – există deja confirmări din partea Belgiei și Italiei, a subliniat Alexandru Rafila

Update. La Crevedia lucrurile sunt sub control. Flăcările au scăzut în intensitate, a precizat Alexandru Costache pentru Ediție specială.

Update. O a patra explozie, sunt 46 de persoane rănite.

Update. Din cei afectați de primul val de explozie 4 sunt intubați. Intubați sunt și câțiva dintre pompierii afectați de a doua explozie.

Update. În urma celei de a treia explozii, 5 pompieri primesc îngrijiri medicale. Societatea unde a avut loc explozia, se pare, avea activitatea suspendată și funcționa ca parcare pentru cisternele societății.

Update. Doi dintre cei care vor pleca la tratament în străinătate sunt 2 pompieri. Aceștia vor fi transferați în Belgia

Update. Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe rețelele de socializare.

Update. Marcel Ciolacu a ajuns la MAI unde s-a constituit o celulă de criză. Aici se află deja ministrul Cătălin Predoiu. Potrivit unor surse, Predoiu este la MAI încă de la 20.30. Premierul este informat în permanență cu ceea ce se întâmplă.

Update. Premierul Marcel Ciolacu va merge la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru coordonarea situației.

Update. O nouă explozie a avut loc la stația GPL din Crevedia, chiar în mijlocul intervenției! Mai mulți pompieri ar fi fost răniți. Șeful ISU se afla chiar lângă locul deflagrației.

Update. Conducerea Ministerului Sănătății este în legătură permanentă cu toți managerii de spitale din București. 12 spitale din Capitală sunt pregătite să primească pacienți.

Update.Peste 15 victime au fost aduse la Spitalul Floreasca. Printre acestea, și 4 pompieri.

Update. Declarații reprezentant ISU. Erau 3 cisterne GPL. Mai în spate exista o a patra cisternă care a și explodat. Am luat toate măsurile necesare pentru protejarea personalului. Am luat toate măsurile pentru protecția personalului, pe cat posibil. Permanent am evaluat situația din punct de vedere chimic. Am reușit să evacuez populația – raza este de vreo 700 de metri, în total un kilometru 400 – estimez că undeva la 2 – 3 mii de locuitori. Avem 26 de pompieri. Am avut noroc cu acești roboți că altfel era și mai grav. Am și un intubat. Mai există un pericol mic de explozie, de aceea am retras personalul.

Update. La Spitalul Floreasca a fost activat Planul alb. Personalul medical este alocat pentru preluarea victimelor de la Crevedia. Medicul Gheorghe Nodiți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a confirmat pentru Ediție specială TVR INFO că medicii de acolo au fost de asemenea alertați în privința posibilității transferului unor răniți de la Crevedia. Medicul spune însă nu se crede că poate fi preluat mai mult de un pacient. Potrivit lui, este nevoie de preluarea pacienților în străinătate, pentru că numărul unităților care pot acorda ajutor în astfel de cazuri este foarte mic în țara noastră.

Update. Pompierii au montat un cort pentru intervenție

Update. Şase victime ale exploziei vor fi transportate la spital în Bucureşti cu arsuri „considerabile” pe suprafaţa corpului, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, două persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgovişte, ele prezentând atac de panică şi vărsături, arată sursa citată.

Update. Un cameraman de la B1 TV a fost rănit în deflagrație, potrivit TVR INFO.

Noua explozie de la stația GPL a luminat tot cerul. S-a petrecut la două ore după izbucnirea primului incendiu. Aceasta a avut loc chiar în mijlocul intervenției pompierilor. Se pare că există pompieri răniți.

Update. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că există un deces confirmat în urma deflagraţiei din Dâmboviţa. „Există circa opt victime, care au arsuri în grade diferite, una dintre ele cu arsuri mai serioase, adică arsuri extinse chiar, este la Spitalul de Arşi. Celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secţii de arşi, respectiv ‘Bagdasar’ şi Floreasca. Am constituit un grup de lucru de urgenţă la nivelul ministerului – şi celelalte spitale care au secţii de chirurgie plastică vor îngriji pacienţi dacă numărul lor va fi mai mare. Examinăm şi vom lua o decizie rapidă dacă e nevoie să transferăm în străinătate unii dintre aceşti pacienţi, în cazul în care la spitalele din Bucureşti este depăşită capacitatea de intervenţie. Existau deja multe persoane cu arsuri internate din alte accidente şi nu cred că este timpul să pierdem un minut să acordăm asistenţă acestor oameni”, a declarat Rafila la Digi 24.

Potrivit ministrului Sănătăţii, pentru arşi sunt două locuri la Spitalul „Bagdasar Arseni”, iar un alt pacient poate fi tratat în Unitatea de Primiri Urgenţe. Şi la Spitalul Floreasca este o situaţie asemănătoare.

Update. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță la RTV că s-ar putea să fie și două persoane decedate: „Se pare că sunt și două persoane decedate. Am făcut o celulă de urgență la Ministerul Sănătății”.

Update. Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia.

„Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

O explozie a avut loc, sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Cinci persoane au fost rănite, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În urma evenimentului, cinci persoane au fost rănite şi vor fi investigate medical, arată sursa citată.

„Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului”, precizează Centrul Infotrafic.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa precizează că la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o1 autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191