Orașele construite în totalitate de Ceaușescu, o frumoasă amintire. Unele sunt aproape pustii și s-a ales praful de ele

Orașele construite în totalitate de Ceaușescu, o frumoasă amintire. Unele sunt aproape pustii și s-a ales praful de ele

Mai multe orașe din țara noastră au fost construite de la zero de către Nicolae Ceaușescu. Cu toate acestea, multe dintre ele nu au rezistat în fața testului timpului, iar astăzi sunt așezări „fantomă”, abandonate aproape în totalitate.

Agresoarea Radu Elena a păcălit Poliția? S-a lăudat pe Facebook cu vandalizarea unui sediu de partid, după ce polițiştilor le-a spus că regretă fapta!

De la Palatul Parlamentului, Transfăgărășan și până la Porțile de Fier, perioada comunistă a fost una în care infrastructura din țara noastră s-a dezvoltat enorm. Iar printre nenumăratele proiecte din această perioadă s-au numărat și mai multe orașe construite de la zero de către Nicolae Ceaușescu, însă care astăzi sunt abandonate aproape în întregime.

PNL consideră că America nu este un partener de încredere pentru România. Siegfried Mureşan îl atacă pe Trump Jr.

Cele mai multe dintre aceste așezări ridicate în perioada comunistă aveau scopuri indsutriale, fiind așezate în zone foarte importante strategic. Iar unul dintre cel mai faimoase astfel de orașe este Scornicești, unde s-a născut Nicolae Ceaușescu. În anii ‘70, localitatea din Olt a trecut prin transformări majore!

Trump jr., reacție pe Twitter (X) după decizia CCR: „Încă o tentativă soroşistă/marxistă de a anula voința alegătorilor! Ea (Lasconi) va pierde alegerile şi ei o ştiu”!

Aici au fost ridicate 70 de blocuri, au fost deschise fabrici de procesare a cărnii, un spital, un liceu, cât și mai multe școli. Cu toate acestea, după Revoluție, Scornicești s-a transformat într-o umbră a orașului care a fost cândva.

Ce s-a ales de orașele ridicate de Nicolae Ceaușescu

Un alt astfel de oraș important se afla în județul Bihor, fiind vorba despre Ștei. Inițial, aici erau doar 200 de case, însă datorită minelor de uraniu din zonă, în Ștei au fost ridicate zeci de blocuri, cinci săli de cinematograf, două școli, cât și o bază sportivă.

În scurt timp, populația a ajuns la aproximativ de oameni, iar orașul a primit numele de Doctor Petru Groza, până în anul 1996. Astăzi, în Ștei mai trăiesc doar undeva în jur de de oameni.

Orașele sunt astăzi părăsite aproape în totalitate

În județul Brașov găsim un alt astfel de oraș ridicat în perioada comunistă. Mai precis, este vorba despre Victoria, oraș al cărui poveste a început chiar în primii ani ai regimului comunist, când a fost înființată colonia de muncitori Ucea. În scurt timp, orașul a ajuns la o populație de de locuitori.

Cu toate acestea, după mai multe probleme de care s-a lovit combinatul chimic Victoria, anii ’90 au adus un declin economic pentru micul oraș. Iar într-o situație similară se află și Ciudanoviţa, din Caraș-Severin, care astăzi este aproape părăsit în totalitate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191