Parcurile auto din Ploiesti, o țeapă cu acte! Protecția Consumatorului a închis mai multe târguri de maşini

Parcurile auto din Ploiesti, o țeapă cu acte! Protecția Consumatorului a închis mai multe târguri de maşini

Ca urmare a controlului tematic dispus de către Comisarul Șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Muntenia Ploiești, dl Ion Iordăchescu, în perioada 26 septembrie-20 octombrie 2023 comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Sud-Muntenia au desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor la comercianții de autovehicule rulate.
Au fost verificați 41 de operatori economici, aplicându-se 49 de sancțiuni (27 avertismente si 22 amenzi în valoare de 123 000 lei).
Pentru deficiențele constatate s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare, până la remedierea deficiențelor, pentru un număr de 618 autovehicule.
Principalele deficiențe constatate au fost: 1.Autovehiculele rulate aflate la comercializare nu aveau afisate, sau erau incomplete, informațiile esențiale de care trebuie să beneficieze consumatorii (marca, capacitate cilindrică, tip combustibil, an de fabricație, anul primei inmatriculari, informații privind verificarea kilometrajului, existența eventualelor daune, numărul de proprietari anterior, termen de garanție, etc).
2. Nu se acorda garanția minimă legală de 1 an de zile petru auto-rulate.
3. Nu existau contracte cu unități service autorizate, pentru asigurarea garanției.
4. Neconcordanță între informațiile prezentate și cele din documentele autovehiculului.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

În perioada următoare instituția noastră va continua acțiunile de supraveghere si control a modului în care operatorii economici din domeniu respectă drepturile consumatorilor!

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191