Pentru a plăti mai puțin impozit pe proprietate, o familie și-a construit o reședință de doar 3,9 m lățime. Cât a costat casa

Pentru a plăti mai puțin impozit pe proprietate, o familie și-a construit o reședință de doar 3,9 m lățime. Cât a costat casa

Ați putea locui într-o asemenea casă? O reședință cu patru etaje din orașul Ho Chi Minh, din Vietnam, a atras recent atenția oamenilor datorită designului minimalist neobișnuit pentru această țară. Casa are o lățime de 3,9 m, însă reușește să găzduiască o familie de trei generații.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Casele „strâmte” nu sunt o noutate în Vietnam. Cunoscute sub numele de „nhà ống”, ele sunt de decenii întregi printre cele mai populare tipuri de clădiri, deoarece terenul este scump și impozitul pe proprietate este calculat pe baza lățimii unei case.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Studioul de arhitectură STD Design Consultant a dorit să creeze o astfel de casă „strâmtă”, dar cu un concept mai modern și cu un stil minimalist. Astfel, a luat naștere clădirea cu o lățime de 3,9 metri și cinci nivele (parter plus patru etaje). Pham Trung, directorul studioului, a declarat pentru publicația Insider că astfel de case sunt populare în Vietnam, deoarece pot oferi mai multe locuințe pentru oamenii din orașele sale aglomerate. Compania a proiectat și construit casa strâmtă pentru o familie de șase persoane, care a scos din buzunar de dolari pentru întregul proiect.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Cuplul căsătorit care deține casa, el pilot și ea însoțitoare de bord, și-a dorit o reședință care să poată găzdui cei doi copii ai lor, pe părinții soțului, dar și o menajeră, pe un teren mic pe care îl deținea deja. Studioul STD Design Consultant a avut nevoie de aproximativ două luni pentru a concepe un proiect complet și încă cinci luni pentru a construi casa inedită.  

Pham Trung de la STD Design a spus că, deoarece Vietnamul are un climat tropical, este important să se încorporeze obloane pliabile pentru a împiedica lumina soarelui să pătrundă în interior. Studioul a venit cu ideea să pună multe plante pe balcoane, pentru a adăuga un strat suplimentar de protecție împotriva căldurii. Camera de zi este situat la etajul trei, deoarece aerul este „mai respirabil” mai sus, au explicat arhitecții.

Există un dormitor matrimonial și alte trei dormitoare pentru a găzdui cele trei generații ale familiei și pe menajera lor. Etajul superior al casei are o zonă de grătar cu locuri în aer liber și un acoperiș retractabil. Bucătăria și zona de luat masa sunt situate la parter. Clădirea a fost construită din cărămizi, care ajută la reglarea temperaturii

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191