Pizza altfel, pe blat de cartofi – Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi – Reteta simpla si satioasa

INGREDIENTE
Ingrediente Pizza altfel, pe blat de cartofi – Reteta simpla si satioasa
4-5 cartofi dați prin răzătoarea mare
1 morcov (opțional)
ceapă tăiată feliuțe subțiri (julienne)
2 ouă
1 pahar de sana sau iaurt natural
200 g făină de grâu
2-3 roșii, tăiate felii
salam feliat, cât doriți
brânză rasă, cât vă place
ulei de floarea soarelui
sare, după gust
piper, după gust
boia. după gust (opțional)
pătrunjel verde tocat, pentru decor (opțional)
suc de roșii sau ketchup (opțional)

Nicușor Dan, după mesajul rece primit de la Ambasada SUA, fără felicitări: ”Sunt încrezător că România se va bucura de o relație remarcabilă cu administrația Trump / Dumnezeu să binecuvânteze prietenia durabilă dintre America și România”

Portii: 4 Timp de preparare: sub 60 minute

BREAKING George Simion anunță că va cere CCR anularea alegerilor / Liderul AUR acuză guvernele R.Moldova și Franței de implicare în alegerile din România și cere audierea fondatorului Telegram

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza altfel, pe blat de cartofi – Reteta simpla si satioasa:
Cum se prepara Pizza altfel, pe blat de cartofi – Reteta simpla si satioasa

Consiliul Județean a premiat echipa de robotică Ro2D2 a Colegiului „Mihai Viteazul”. Virgil Nanu: „Suntem alături de voi! Prahova are viitor”

Pasul 1. Pregătim cuptorul. Preîncălzim cuptorul la 180 grade iar la cele pe gaz, pe o treaptă superioară.

Pasul 2. Pregătim legumelor. Curățăm legumele, ceapa, morcovul și cartofii și le spălăm bine. Ceapa o tăiem feliuțe subțiri iar morcovul și cartofii îi dăm prin răzătoarea mare. Sotăm ceapa până ce se înmoaie și devine ca sticla, vreo 2-3 minute, apoi adăugăm morcovul și cartofii și le călim împreună cam 5 minute, sau până ce se înmoaie puțin. Lăsăm legumele sotate să se răcească.

Pasul 3. Pregătim aluatul. Într-un bol batem ouăle împreună cu sana (sau iaurtul), după care încorporăm treptat făina, ca să nu se formeze cocoloașe! Eu am folosit un mixer pentru acest lucru.

Pasul 4. Pregătim compoziția pentru „pizza altfel”. Mixăm legumele sotate, cu aluatul, având grijă să omogenizăm bine compoziția. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și ungem bine cu ulei. Întindem compoziția în tavă, în strat uniform. Deasupra punem și feliile de salam.

Pasul 5. Punem tava în cuptor și coacem cam 30 minute, până ce „pizza altfel” prinde o crustă aurie. Scoatem tava afară, ornăm cu feliile de roșii și presărăm brânza, după care o punem din nou la cuptor și o ținem până ce brânza se topește și devine rumenă.

Pasul 6. Servim „pizza altfel” fierbinte, ornată cu pătrunjel verde, dacă ne place și eventual cu suc de roșii sau ketchup!

 

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468