Ploiesti/ Astazi a fost pusa in functiune Turbina de Gaz a SACET. Ce beneficii aduce pornirea acestui sistem

Ploiesti/ Astazi a fost pusa in functiune Turbina de Gaz a SACET. Ce beneficii aduce pornirea acestui sistem

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, informează ploieștenii că, astăzi, a fost pornită Turbina de Gaz existentă la nivelul Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) al orașului nostru.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Punerea în funcțiune a acestei instalații de cogenerare va permite municipiului nostru să asigure un surplus de 20% la capacitatea de furnizare a gigacaloriei la nivel SACET al municipiului Ploiești.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Simultan, Turbina de Gaz va produce și curent electric pe care administrația publică ploieșteană îl va valorifica, pe piața de profil, într-un cuantum estimat conform prevederilor legale în vigoare.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

“Doresc să le aduc ploieștenilor vești bune și anume că miercuri, 08 februarie a.c., vom lua licența finală și vom porni și Cazanul de abur 5 pe care l-am preluat în data 31 ianuarie a.c. de la Consiliul Județean Prahova.

Am reușit, astfel, într-un timp record, să realizăm toate testele și verificările legale necesare pentru pornirea Cazanului 5, fapt ce va permite derularea, în bune condiții, a serviciului public de alimentare cu energie termică al orașului nostru.
Nu în ultimul rând, prin punerea în funcțiune a Turbinei de Gaz trebuie să înțelegem că, pe lângă faptul că reușim să mărim puterea de livrare a gigacaloriei la nivel SACET, reușim să facem și cogenerare, asigurând în acest mod un venit suplimentar substanțial la bugetul local, prin vinderea de curent electric pe piața de profil.
Din 8 februarie a.c., tot ceea ce înseamnă sistemul de instalații la nivel SACET este în regulă și va funcționa la parametri normali, pentru a aduce, fără probleme, în casele ploieștenilor căldura și apa caldă necesare reușind să asigurăm o gestionare optimă a serviciului ploieștean de termoficare.
De asemenea, vreau să îmi exprim mulțumirile, pe această cale, conducerii Prefecturii Prahova, care ne-a oferit sprijinul instituțional necesar depășirii acestei situații de criză, dar și specialiștilor din domeniul energetic, care ne-au asigurat consiliere de specialitate și susținere tehnică, pentru optimizarea capacității de producție și livrare a energie termice din oraș” a declarat, în acest context, edilul șef al municipiului

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191