Ploieștiul deține un muzeu unicat în Europa de Est cu tehnologie modernă și exponate fascinante

Ploieștiul deține un muzeu unicat în Europa de Est cu tehnologie modernă și exponate fascinante

Unul dintre cele mai interesante și inovatoare muzee din Europa de Est se află în Ploiești, în cadrul Palatului Culturii. Deschis în 1956 și modernizat complet în 2013, Muzeul Omului oferă o experiență interactivă unică, îmbinând în zilele noastre tehnologia VR și realitatea augmentată cu exponate tradiționale. Este cu adevărat un muzeu unicat în această parte a continentului european.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Vizita începe în Sala de Antropogeneză, unde sunt prezentate formarea Universului, evoluția vieții pe Terra și fosile de plante și animale. Aici, proiecțiile supradimensionate și piesele expuse aduc la viață povestea Big Bang-ului.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Sala de Anatomie impresionează cu o hologramă care explică structura și funcțiile organelor interne, precum și cu scheletul interactiv, unde vizitatorii pot participa la un joc didactic de asamblare a scheletului uman. Un imens semn de întrebare în centrul sălii explorează identitatea și existența umană.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În Sala de Genetică, vizitatorii pot explora interiorul celulei și învăța despre genetică prin intermediul unei proiecții despre musculița de oțet. Touchscreen-urile oferă informații științifice și jocuri interactive, precum realizarea unei transfuzii de sânge sau teste de daltonism.

Sala de Biodiversitate expune sute de plante și animale, exotice și indigene, acvatice și terestre. Aici, vizitatorii pot utiliza tehnologia Kinect pentru a se vedea în peisaje exotice și a face fotografii color.

În Sala de Arii Protejate, o podea interactivă demonstrează impactul uman asupra mediului natural. Vizitatorii pot observa cum peștii fug atunci când cineva pășește în apă. Sala SOS Natura compară exploatarea durabilă și cea excesivă, separând cele două zone printr-o proiecție a unei cascade.

Sala de Populație încheie turul cu o prezentare a diversității umane. O manetă permite vizitatorilor să urmeze etapele dezvoltării omului pe peretele sălii.

Sursa

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191