Prahova/ Analize si consultatii gratuite pentru locuitorii din comunele Carbunesti, Sirna si Predeal Sarari

Prahova/ Analize si consultatii gratuite pentru locuitorii din comunele Carbunesti, Sirna si Predeal Sarari

Caravana de servicii medicale, un proiect al Consiliului Judeţean Prahova, finanţat de OMV Petrom, ajunge şi în comunele Cărbuneşti, Predeal Sărari şi Şirna
Starea de sănătate a locuitorilor din Prahova, prevenţia bolilor şi identificarea încă din primele stadii a unor afecțiuni grave constituie una dintre priorităţile conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Prahova. Un proiect în acest sens, derulat cu mare succes în comunităţile rurale, este „Caravana de servicii medicale”, realizat în parteneriat cu OMV Petrom şi Asociaţia Medcorp.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

După analizele şi consultaţiile acordate gratuit în comunele Salcia si Gura Vadului, în această toamna vine rândul şi localnicilor din Cărbuneşti, Predeal Sărari şi Şirna să beneficieze de astfel de servicii.
În această perioada, Caravana este în derulare la Cărbuneşti, unde au fost deja recoltate analizele pentru aproximativ 100 de persoane, urmând ca la sfârşitul săptămânii să fie acordate şi consulaţiile de specialitate (cardiologie, medicină internă, oftalmologie, dermatologie şi imagistică medicală).

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

În comuna Predeal Sărari, Caravana de servicii medicale va ajunge în intervalul 22-29 octombrie, iar la Şina, în perioada 5-12 noiembrie.

Vai de amărâții de primari! Edilul Mircea Corbu (Buşteni) fură apă direct din rețeaua Hidro Prahova. Polițiştii au descins acasă la primar

Proiectul îşi propune sa vina în întâmpinarea populaţiei din mediul rural, defavorizată din punct de vedere financiar sau al accesului la servicii sanitare.

Anul acesta, aproximativ 200 de localnici din comunele Salcia şi Gura Vadului au fost evaluaţi în cadrul proiectului amintit.

 

Acţiunile vor continua şi în 2023 în alte comune din Prahova. În paralel, se va desfăşura un program de verificare telefonică a pacienţilor care au beneficiat de program, cu scopul de a le monitoriza starea de sănătate şi modul în care s-au conformat recomandărilor specialiştilor.

sursa comunicat de presa CJ Prahova