Prima padure urbana din Ploiesti! 500 de voluntari au plantat puieti in Parcul Municipal Vest

Prima padure urbana din Ploiesti! 500 de voluntari au plantat puieti in Parcul Municipal Vest

Primăria Municipiului Ploiești continuă proiectele ecologice locale, menite să dezvolte zona verde a orașului.
300 de voluntari români și ucraineni au plantat împreună cu Pădurea Copiilor și Terre des hommes România primii puieți ai viitoarei păduri urbane din Parcul Municipal Ploiești Vest.

Victorie uriaşă a lui Donald Trump. „Au vrut să-l aresteze şi să-l omoare. Americanii s-au solidarizat”

Asociația Pădurea Copiilor a lansat campania de împădurire din această toamnă, duminică, 13 noiembrie, în Parcul Municipal Ploiești Vest, cu participarea a 300 de voluntari, din care peste 50 de cetățeni ucraineni, beneficiari ai Fundației Terre des hommes România.

Află cine te reprezintă în Parlament/ Interviu video cu Dr. Beatrice Gâjman, candidat la Camera Deputaților din partea PSD Prahova

Printre voluntarii prezenți la eveniment, s-au aflat angajați OMV Petrom, Mega Image, Mindit, precum și o echipă Teach for Romania.

Reclamațiile prahovenilor, luate în serios! Hidro Prahova, chemată să dea explicații prefectului Drăgănescu şi preşedintelui CJ, Virgiliu Nanu

Inițiativa, care va avea ca rezultat final înființarea unei păduri urbane în Parcul Municipal Ploiești Vest, face parte din cel mai amplu program privat de împădurire, „România plantează pentru mâine”, susținut de OMV Petrom, cu sprijinul a șase ONG-uri partenere.
Suprafața pădurii urbane înființate în Ploiești va fi de 6500 mp, cu 20.000 de puieți forestieri și ornamentali, din peste 30 de specii, plantați în campania de toamnă 2022 – primăvară 2023.

Până în prezent, Asociația Pădurea Copiilor a înființat trei păduri urbane, după modelul dezvoltat de botanistul japonez Akira Miyawaki. Prima pădure urbană a luat naștere în 2021, în Buftea, iar cea de a doua, în primăvara lui 2022, în Urziceni.

„Schimbările climatice și criza energetică cu care ne confruntăm ne obligă să rescriem modul în care vedem dezvoltarea urbană”, a punctat dr. Teodora-Alexandra Pălărie, președintele Asociației Pădurea Copiilor. „Pădurea contribuie la reducerea diferențelor de temperatură dintre anotimpuri, dintre zi și noapte, la reducerea intensității vânturilor purtătoare de poluanți și nisip saharian; ea aduce liniștea în efervescența citadină. Pentru toate aceste daruri, pădurea trebuie să facă parte din viața orașului!”.

„Familiile ucrainene prind rădăcini în țară – la propriu și figurat. Fundația Terre des hommes România se alătură Asociației Pădurea Copiilor și aduce împreună familii ucrainene și române în campania de împădurire a Pădurii Copiilor. Gestul este unul util, dar și simbolic, de recunoștință pentru România din partea cetățenilor ucraineni și o speranță pentru un viitor mai bun” a spus Oxana Buga, Emergency Response Ukraine Refugee Crisis Team Leader – Fundația Terre des hommes România.

„Ploieștiul a reușit, în ultimii doi ani, să își contureze dimensiunea verde, printr-o serie de programe ecologice, strategic corelate, pe care le-am susținut fervent și pe care mi-am propus să le dezvolt și pe viitor, proiecte care au menirea de a reduce din impactul poluării și de a îmbunătăți calitatea vieții în comunitatea noastră” a declarat, cu acest prilej, Andrei Liviu Volosevici, primarul Municipiului Ploiești. „Le mulțumesc, așadar, tuturor celor direct implicați în proiectul peisagistic demarat astăzi. Activitatea dumneavoastră susținută va da naștere unei noi zone verzi a municipiului Ploiești, o suprafață verde estetic conturată, care va aduce un plus de echilibru natural orașului nostru”.

Comunicat Primaria Ploiesti

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191