Primaria Ploiesti vrea sa construiasca un centru pentru persoanele cu dizabilitati. 4,5 milioane lei, prin PNRR, vor fi alocati proiectului

Fonduri europene pentru un centru social dedicat persoanelor cu dizabilități.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

 

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Municipalitatea ploieșteană a depus un nou proiect european cu o valoare de peste 4,5 milioane lei, respectiv “Înființarea centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități”, prin Componenta 13 – Reforme sociale din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiect pregătit de Direcția Relații Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

 

Proiectul respectiv vizează prevenirea instituționalizării/reinstituționalizării și îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități, prin construirea unui serviciu comunitar de tip centru de zi, în municipiul Ploiești și va avea trei obiective specifice:

• construirea unui Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, în municipiul Ploiești;

• dotarea infrastructurii nou create, conform standardelor minime de calitate pentru servicii sociale organizate ca centre de zi pentru persoane adulte cu dizabilități;

• operaționalizarea serviciului comunitar de tip centru de zi nou creat și acordarea de servicii sociale specifice, pentru un număr de minim 90 de persoane adulte cu dizabilități.

 

Serviciile ce vor fi oferite vor contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități prin reintegrarea/menținerea în viața socială, reducerea marginalizării sociale, asigurarea de servicii de sprijin diversificate, accesibile, pentru facilitarea incluziunii sociale a beneficiarilor, etc.

 

Nu în ultimul rând, înființarea serviciului social de tip centru de zi va susține tranziția de la serviciile sociale furnizate în sistem instituționalizat la serviciile furnizate în cadrul comunității, prin încurajarea ocrotirii persoanelor cu dizabilități în cadrul familiei naturale/extinse, cu servicii de sprijin oferite de către centrul de zi, contribuind astfel la susținerea și accelerarea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități.

 

Proiectul “Înființarea centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități” va fi finalizat, cel târziu, în decembrie 2025.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191