Profesor cu „P” mare! Dana Lica a fost aleasa presedinte al Societatii de Excelenta si Performanta in Informatica (SEPI)

Profesor cu „P” mare! Dana Lica a fost aleasa presedinte al Societatii de Excelenta si Performanta in Informatica (SEPI)

Dana Lica este unul dintre profesorii geniali ai Prahovei si nu numai! De peste trei decenii, antreneaza campioni ai Informaticiu, zeci dintre ei fiind admisi la cele mai mari universitati din lume.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

„Profesorul de genii” a castigat, iata, un titlu binemeritat: Dana Lica a devenit presedintele Societatii de Excelenta si Performanta in Informatica, organizatie in cadrul careia a militat intotdeauna pentru sansa elevilor de a deveni din ce in ce mai buni, dar si mai recunoscuti lumii intregi.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Daniela Lica a intrat în Învăţământ în urmă cu mai bine de 30 de ani, iar de 28 predă Informatica la C.N.I.L.C. din Ploiești. Pentru că şi-a dorit să facă mai mult decât programa şcolară, dar şi pentru că a găsit un „aluat“ bun de modelat în mulţi dintre elevii săi, profesoara a creat un centru judeţean de excelenţă, unde copiii din clasele de gimnaziu şi liceu învaţă să programeze.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Nu trece an fără ca discipolii săi să nu aibă rezultate deosebite atât la concursurile naţionale, cât şi internaţionale. Dacă în rândul olimpicilor naționali a pierdut numărul reușitelor, în privința medaliaților internaționali, numărul medaliilor se ridică la 89.

Prima reuşită internaţională a fost cea de la Balcaniadă, în 1996. Şi tot la Balcaniada de Informatică, dar în 2019, Dana Lica reuşea să marcheze o premieră pentru România cu eleva sa, Alexa Tudose, singura fată medaliată cu aur în istoria acestei competiţii. Tuturor elevilor pe care-i pregăteşte, „antrenorul“ de genii le recomandă să-şi stabilească o ţintă. Altfel nu vor şti pentru ce muncesc şi cum să-şi organizeze activitatea, dar, totodată, le explică faptul că eşecul face parte din viaţă, iar omul învaţă cel mai bine din greşeală.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191