Protectia Consumatorului a OPRIT de la vânzare 8 apartamente ale Genial Residence (Cartier Albert)! Cumpărătorii erau păcăliți cu suprafete mai mici decât prevede legea!

Protectia Consumatorului a OPRIT de la vânzare 8 apartamente ale Genial Residence (Cartier Albert)! Cumpărătorii erau păcăliți cu suprafete mai mici decât prevede legea!

Dezvoltatorii imobiliari din Ploiesti au intrat in atentia Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului si, asa cum era de asteptat, au fost descoperite nereguli extrem de grave.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

La inceputul acestui an, au fost desfasurate controale ale ANPC, privind respectarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor, tot atunci fiind dispuse masuri de catre autoritatea de control, masuri pe care, la controlul efectuat luna aceasta, s-a constatat ca dezvoltatorul Genial Residence din Cartier Albert nu le-a respectat. Este vorba despre suprafete ale apartamentelor mai mici decat cele prevazute de lege, cumparatorii fiind, practic inselati.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Din acest motiv, APNC a dispus oprirea de la vanzare a 8 apartamente si a amendat dezvoltatorul cu suma de 5000 de lei.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

In aceeasi speta, APCN a oferit si exemplul pozitiv al dezvoltatorului Vamt Residence (situat pe strada Targovistei), care s-a conformat masurilor dispuse la inceputul anului si a informat in mod corect cumparatorii cu privire la suprafetele locuintelor.

Odata cu masurile dispuse astazi de ANPC, cresc si sperantele consumatorilor ca exista si de partea lor institutii care ii protejeaza de abuzurile mafiei imobiliare, in special intr-un oras in care multi afaceristi au ajuns sa isi desfasoare business-urile dupa orice principiu, mai putin cel al respectarii legii.

Redam comunicatul ANPC:

In data de 09.10.2023, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova a desfășurat o acțiune de verificare a modului în care au fost îndeplinite măsurile dispuse în urma unor controale desfășurate în luna martie-aprilie 2023, privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor de către dezvoltatorii imobiliari.

Au fost verificați 2 operatori economici, constatându-se următoarele:

•SC VAMT EXPERT IMOB SRL Ploiești , a remediat deficiențele constatate privind nerespectarea pentru anumite tipuri de unități locative aflate la vânzare a suprafețelor minimale prevăzute de legislația în vigoare, consumatorii fiind informați corect în legătură cu acest aspect, putând lua o decizie de achiziționare în cunoștință de cauză.

•SC GENIAL TRANSACTION CARS SRL Ploiești, nu au fost respectate măsurile dispuse anterior, operatorul economic comercializând mai multe unități locative care nu respectau suprafețele minimale prevăzute de legislația în vigoare.

S-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru un număr de 8 unități locative, până la remedierea deficiențelor , aplicându-se totodată o sancțiune contravențională în valoare de 5000 lei.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191