Putin recunoaște că anul 2022 a fost „dificil”. Liderul Rusiei, aproape că imploră Occidentul: „Se pot întoarce, dacă vor”

Putin recunoaște că anul 2022 a fost „dificil”. Liderul Rusiei, aproape că imploră Occidentul: „Se pot întoarce, dacă vor”

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut, vineri, că anul 2022 a fost cel mai dificil pe care l-a cunoscut țara sa din punct de vedere economic, dar liderul de la Kremlin a rămas optimist. Astfel, președintele Rusiei și-a exprimat satisfacția că „drumul înainte” pe care l-a adoptat în urmă cu un an „funcționează”.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Putin a spus, în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF), că, din cauza circumstanțelor, pe care le-a descris simplu ca fiind situația globală, Rusia s-a confruntat cu multe dificultăți care au afectat logistica „și fiecare aspect al vieții economice”.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Putin a subliniat apoi că măsurile luate de guvern și orientarea acestuia către o concentrare pe producția internă au dus la o macroeconomie în creștere și prosperă și la un buget stabil”, notează agenția de presă Baha.

Totodată, Putin a remarcat că planul Occidentului de a „distruge” Rusia prin sancțiunile impuse din cauza războiului din Ucraina a eșuat. El a subliniat că inflația anuală în țară în luna mai a fost de 2,51%, ceea ce este, în cuvintele sale, mai mică decât în multe alte țări.

Tot în timpul discursului său de la Sankt Petersburg, Vladimir Putin le-a transmis companiilor din Occident că se pot întoarce dacă doresc și a promis că autoritățile le vor oferi „condiții adecvate” dacă vor dori să funcționeze în Rusia.

Putin a subliniat că Rusia va saluta afacerile străine, dar că „se va gândi mai mult” de data aceasta la propria industrie internă. În plus, el a transmis că Rusia își va lăsa ușa deschisă pentru companiile occidentale, dar va monitoriza și „comportamentul” acestora la eventuala întoarcere. De asemenea, el a precizat că unele întreprinderi naționale i-au cerut să nu le permită întoarcerea celor occidentale, deoarece plecarea lor a lăsat liberă o nișă de două trilioane de ruble, aproximativ 23,8 miliarde de dolari, potrvit sursei citate mai sus.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191