Rețetă de clafoutis cu pere. Desertul tradițional francez delicios și simplu de preparat

Rețetă de clafoutis cu pere. Desertul tradițional francez delicios și simplu de preparat

Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi de Dragobete, noi îți propunem rețeta de clafoutis cu pere. Iată cum se prepară acest preparat dulce, rapid și ieftin pe care îl poți prepara alături de persoana iubită!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Rețeta de clafoutis este originară din regiunea franceză Limousine și cu o istorie ce începe la jumătatea secolului 19. Mai mult, acest desert este, de fapt, o plăcintă tradițională, sau un tip de tartă, care de regulă constă din straturi de aluat și fructe.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ei bine, numele acestui desert provine de la cuvântul francez clafir, care înseamnă a umple.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Calfoutis este o plăcintă este acoperită de cele mai multe ori cu fructe, fapt ce le sporește aromele în timp ce se coace.

De regulă, acest preparat se servește cald, cu un praf de zahăr pudră pe deasupra și, uneori, cu un pic de frișcă sau smântână alături.

În cazul în care nu se găsesc vișine, desertul se poate face cu fructe de sezon sau chiar roșii cherry, mozzarella, prosciutto, cartofi și șuncă.

Ingrediente

  • 750 g pere;
  • sucul de la o lămâie;
  • 2 linguri pesmet;
  • 250 g făină;
  • 20 g unt;
  • 100 g zahăr;
  • 2 plicuri zahăr vanilinat;
  • un praf sare;
  • 1/2 linguriță scorțișoară;
  • 125 ml lapte;
  • 4 ouă.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de clafoutis cu pere, prima dată trebuie să speli cu atenție aceste fructe, iar apoi trebuie să le tai în felii și se stropesc cu sucul de lămâie.

După aceea, ideal este să încingi cuptorul la 170°C, se unge o formă de tarta cu unt și se presăra uniform pesmet pe fundul tăvii. În continuare, se repartizează perele în tavă.

De asemenea, apoi, trebuie să amesteci făina cu zahărul, sarea, zahărul vanilat și scorțișoara, în timp ce, separat, laptele se amestecă bine cu ouăle, apoi se înglobează în compoziția de făină, iar apoi se toarnă compoziția deasupra feliilor de pere.

La final se coace tarta pentru un timp de aproximativ 40 de minute în cuptorul încins, și se lasă să se răcească puțin și se decorează după preferință.

CITEȘTE ȘI: Rețetă de clafoutis cu prune. Desertul simplu, rapid și ieftin pentru această toamnă

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191