Rețetă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin. Preparatul cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi

Rețetă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin. Preparatul cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi

Dacă vrei să te bucuri de un preparat care să-ți încânte papilele gustative, atunci gătește rețeta de pulpe de pui la tigaie în sos de vin. Este o mâncare cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Această rețetă simplă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin va fi cu siguranță apreciată de cei dragi și ar trebui să o pregătești chiar în acest weekend, pentru a te bucura de mâncare bună și relaxare. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru o mâncare atât de delicioasă!

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente

-4 pulpe de pui

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

-2 linguri de unt sau ulei de măsline

-2 căței de usturoi, mărunțiți

-1 ceapă medie, tăiată mărunt

-200 ml de vin roșu sec

-200 ml de supă de pui (sau apă)

-sare

-piper negru proaspăt măcinat

-o linguriță de cimbru uscat sau proaspăt

-o linguriță de rozmarin uscat sau proaspăt

-opțional: o linguriță de făină

-frunze proaspete de pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

Se încinge untul sau uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă pulpele de pui și se prăjesc pe ambele părți până când devin aurii, aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte. Se scot pulpele de pui din tigaie și se pun deoparte.

În aceeași tigaie, se adaugă ceapa tocată și usturoiul mărunțit și se călesc până devin moi și aurii, timp de aproximativ 5 minute. Se adaugă vinul roșu și se lasă să fiarbă timp de 2-3 minute, până când alcoolul se evaporă.

Se adaugă supa de pui sau apa și se amestecă bine. Se pun pulpele de pui înapoi în tigaie și se adaugă cimbrul și rozmarinul. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se acoperă tigaia și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când pulpele de pui sunt gata și sosul s-a îngroșat.

Dacă sosul nu este suficient de gros, se poate adăuga o linguriță de făină amestecată cu puțină apă și se amestecă bine pentru a îngroșa sosul. Se presară frunzele proaspete de pătrunjel și se servesc pulpele de pui cu sosul cald alături de orez sau piure de cartofi. Poftă bună!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191