Rețetă de sărățele de casă cu cașcaval. Ingredientul pe care să îl pui ca să iasă fragede și pufoase

Rețetă de sărățele de casă cu cașcaval. Ingredientul pe care să îl pui ca să iasă fragede și pufoase

Sărățelele pot fi gustarea ideală pe care o poți pregăti rapid, din câteva ingrediente. Aluatul fraged și pufos, în combinație cu susan, mac ori cașcaval sunt un adevărat deliciu. Modul de preparare, pas cu pas.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Sărățelele făcute în casă din aluat fraged la interior și crocant la exterior sunt pe placul tuturor și pot fi consumate ca gustare, aperitiv sau cu lapte. Se prepară rapid și ai nevoie de câteva ingrediente.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

  • 300 grame de făină
  • 200 grame de unt
  • 200 grame de iaurt
  • 20 grame de drojdie
  • zahăr
  • sare
  • gălbenușuri
  • 200 grame de smântână
  • 300 grame cașcaval ras
  • 2 ouă pentru uns

Mod de preparare:

Pentru început, se dizolvă drojdia în apă și se adaugă zahărul în laptele cald. Se lasă deoparte până când drojdia se activează, timp în care se pune într-un bol făina, sarea, se taie untul cuburi.

Se adaugă și gălbenușurile, drojdia activată și se mai pune și jumătate din cașcaval. Se amestecă bine până se formează un aluat. La început, se poate să fie mai lipicios și se mai frământă, iar mai apoi se lasă la crescut pentru un sfert de oră. Cât aluatul este lăsat să crească, se tapetează tăvile cu hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul.

Se unge aluatul cu ou, se pune cealaltă jumătate de cașcaval și se taie în fâșii. Sărățelele se pun în tăvile tapetate cu hârtie de copt și se lasă la cuptor pentru 25 de minute.

Pentru ca aluatul de la sărățele să iasă fraged, este bine să fie frământat rapid și mai mult timp. Dacă este prea tare, este indicat să se adauge apă, astfel încât aluatul să fie elastic. Un alt lucru care este recomandat este de a lăsa aluatul la rece cel puțin o oră, atunci când este pus la dospit.

Dacă de obicei sărățelele au un singur ingredient vedetă, precum susan, mac, chimen csau cașcaval, mai poate fi adăugată și puțină boia dulce înainte de a fi tăiate fâșii.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191