Românii încep să nu mai lase bacşiş în restaurante

Românii încep să nu mai lase bacşiş în restaurante

Aproximativ 90% dintre românii din marile centre urbane lăsau bacșiș la restaurante, în 2019, arată un studiu realizat de Hospitality Culture Institute.

Premierul Ciolacu, vizită în Prahova/ A anunțat mai mulți bani pentru Educaţie și Sănătate: Sunt peste 2 miliarde de euro în acest moment

Potrivit sursei citate, trei ani mai târziu, după o perioadă definită de pandemie, criză energetică și financiară, război la graniță și creștere a inflației, doar 50% dintre români mai lasă bacșiș atunci când ies în oraș.

Congresul Societății Române de Neurochirurgie va avea loc la Sinaia, pe 11-14 septembrie

Atunci când vine vorba de locația HoReCa preferată, 93% dintre români apreciază calitatea produselor, 90% apreciază calitatea servirii iar 85% apreciază diversitatea produselor.
Pe de altă parte, doar 45% dintre români sunt interesați ca restaurantul preferat să propună diverse oferte și discounturi, sau ca prețurile produselor să fie mai mici decât cele practicate de competitori.

Primarul Alin Moldoveanu demolează Rafinăria „Steaua Română”, distrugând, astfel, un simbol tehnologic național

Astfel, pentru a veni în întâmpinarea noii generații de antreprenori HoReCa, Hospitality Culture Institute lansează un nou program de accelerare dedicat ownerilor de restaurante, baruri și cafenele, intitulat F&B Business Accelerator, ce are o durată de 6 săptămâni.
Printre temele abordate în cadrul programului de accelerare se numără: Procese și proceduri în bucătărie; Procese și proceduri în HR; Achiziții și Supply chain; Atragere de forță de muncă asiatică; Ingineria meniului; Inovarea meniului; Managementul rezervărilor; Comportamente și ocazii de consum; Digitalizare; Parteneriate; Procese și proceduri de business; Francizare; Marketing și PR; Atragere de fonduri structurale și europene; M&A, Proprietate intelectuală, GDPR; Fiscalitate

„Mulți din românii care reușesc să economisească bani de-a lungul anilor s-au gândit cel puțin o dată să-și deschidă o cafenea, un bar sau un restaurant. În realitate, businessurile din HoReCa vin la pachet cu o serie de provocări specifice, greu de identificat din exterior. Aici intervine rolul nostru: îi expunem pe antreprenorii aflați la început de drum la workshopuri și întâlniri de mentorat susținute de peste 60 de antreprenori și specialiști de top din HoReCa”, a declarat Robert Agarici, Project Manager F&B Business Accelerator.

În decembrie 2022, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care reglementează bacşişul, stabilind ca nivelul oferit să fie de maxim 15% din valoarea consumaţiei.
Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN: 5610 – „Restaurante”, 5630 – „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191