Școlile din Ploiești vor beneficia de cel mai mare program de finanțare pe fonduri europene din ultimii ani

Școlile din Ploiești vor beneficia de cel mai mare program de finanțare pe fonduri europene din ultimii ani

„Școlile din Ploiești vor beneficia de cel mai mare program de finanțare pe fonduri europene din ultimii ani! Peste 10 milioane de euro vor fi investiți în unitățile educaționale din Ploiești, astfel încât copiii noștri să beneficieze de calitate în actul didactic!”, a anuntat prefectul Virgiliu Nanu, astazi, in urma unei conferinte organizate alaturi de primarul Andrei Volosevici.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

„Fie că vorbesc de mandatul meu administrativ, fie că vorbesc de cel politic, voi fi permanent în slujba cetățeanului și voi promova doar interesele acestuia! Vă mulțumesc!”, a mai spus Nanu.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost acceptată cererea de finanțare cu fonduri PNRR pentru proiectul municipalității “Dotarea cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive a unităților de învățământ din municipiul Ploiești”.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Potrivit Ghidului solicitantului, emis de ministerul de resort, proiectul autorității publice ploieștene întrunește criteriile eligibilității și conformității administrative, obținând în total 80,6 puncte, o valoare peste punctajul minim stipulat în criteriile tehnico-financiare, respectiv de 70 de puncte.

Valoarea proiectului “Dotarea cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive a unităților de învățământ din municipiul Ploiești” este de 50.936.044,06 lei, inclusiv T.V.A.

Prin implementarea acestui proiect din fonduri PNRR, unitățile de învățământ preuniversitar (licee, școli, grădinițe) din municipiul Ploiești vor beneficia de o serie de dotări moderne, cum ar fi: display-uri interactive, sisteme desktop – monitor, laptop-uri, sisteme sunet, camere videoconferință, scannere, scaune săli de clasă, catedre, dulapuri, bănci duble, mese grădiniță etc.

“Lucrăm în echipă cu conducerea Prefecturii Prahova pentru a implementa proiecte majore în infrastructura locală, ploieșteană.

51 de milioane de lei, finanțare din fonduri PNRR, vor ajunge la Ploiești și se vor moderniza unitățile de învățământ. Proiectul trebuie să fie implementat în maxim 1 an, dar trebuie urmate procedurile din ghid. Mai întâi le-am solicitat școlilor, liceelor și grădinițelor necesarul pentru o astfel de modernizare și, apoi, am construit acest proiect pe care l-am depus pentru obținerea finanțării PNRR.

Este cea mai importantă investiție în învățământul ploieștean din ultimii 30 de ani, aproximativ 10 milioane de euro, care permite modernizarea și dotarea cu echipamente TIC de ultimă generație a unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Ploiești” a declarat primarul Andrei Volosevici.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191