Surse: Coaliția de guvernare le propune profesorilor o majorare salarială de 25-30%, începând de anul acesta

Surse: Coaliția de guvernare le propune profesorilor o majorare salarială de 25-30%, începând de anul acesta

Surse politice au precizat pentru Știrile Pro TV că liderii coaliției PSD-PNL-UDMR au căzut de acord să le propună sindicatelor din Educație o majorare salarială de 25-30%, începând cu de anul acesta, în raport cu salariul minim.

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Astfel, restul majorării salariale de până la 60% s-ar putea acorda eşalonat în următorii doi ani.

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Potrivit surselor citate, la întâlnirea de la Cotroceni a preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii coaliţiei de guvernare ar putea să participe şi sindicaliştii din educaţie, care tocmai au transmis un comunicat că nu acceptă planul șefului statului.

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

În cazul unui consens, s-ar putea semna un acord pe educaţie, care prevede pachetul de măsuri pe care coaliţia îl propune şi preşedintele Klaus iohannis îl garantează, privind majorările salariale din educaţie.

Majorarea nu va fi aplicată doar profesorilor debutanţi, ci tuturor cadrelor didactice.

Astfel, salariul debutantului ar ajunge la ceea ce solicită în prezent sindicatele din educaţie.

Potrivit unor surse din PSD, dacă se va ajunge la adoptarea unei majorări eșalonate pentru salariile profesorilor începând de anul viitor, în acest an ar trebui să primească cei 4.000 de lei prime, în total, promise în discuțiile de până acum.

Deși sindicaliștii cer garanții că aceste legi nu vor mai fi doar promisiuni, surse PSD spun că nu se poate scrie o ordonanță despre o lege care este doar promisă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191