Tragedia din Mamaia. Salvamar: Soția unuia din cei patru oameni înecați i-a spus soțului să intre în apă să salveze copiii

Tragedia din Mamaia. Salvamar: Soția unuia din cei patru oameni înecați i-a spus soțului să intre în apă să salveze copiii

Patru oameni au murit ieri înecați, în Mamaia, încercând să salveze câțiva copii cu colaci de înot, care au fost trași de curenții puternici, în largul mării. Unii părinți au fost neglijenți, iar două sau trei fetițe au intrat în apă deși era steagul galben arborat, a spus la Digi24 Gabriel Culea, șeful salvamarilor din Mamaia. Soția unuia dintre cei care au decedat i-a spus soțului să intre în apă și să le salveze, dezvăluie salvamarul. 

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

„Două sau trei fetițe au fost nesupravegheate, era steagul galben arborat, nu au voie copiii la îmbăiere, părinții au fost neglijenți, au lăsat acele fete să intre în apă. În zona respectivă, turiștii care au observat, ei au fost primii care au observat, unul dintre ei a intervenit să participe la salvare. Încercam să ieșim afară, nu mai eu și ceilalți colegi, am încercat înot să ieșim cu cei pe care încercam să-i scoatem din acea zonă periculoasă, fără ambarcațiune nu s-a putut. Dar cu jetski-urile de intervenție am putut să ieșim să ne apucăm de manevrele de resuscitare.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Soția unuia dintre cei care au decedat, ea i-a spus soțului intră în apă și fugi și salvează-i. Ea stând la capul lui, unde noi făceam manevrele de resuscitare, vorbea într-una și spunea că a văzut că fetele nu se descurcă și i-am spus du-te tu, du-te tu ca știi să înoți. Astea sunt vorbele ei”, povestește Gabriel Culea, șeful salvamarilor din Mamaia.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Autoritățile atrag atenția turiștilor să asculte sfaturile salvamarilor.  „Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor. Siguranța voastră și a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc”, transmite ISU.

„Singurul apel este să asculte recomandările celor de la salvamari. Salvamarul știe că marea este agitată și când arborează steagul roșu există motive pentru acest lucru, chiar dacă oamenii sunt înșelați că pot face față valurilor. Când intră în apă își pierd controlul”, a spus și Raed Arafat, la Digi24.

„Populația va trebui să înțeleagă că cei care îi sfătuiesc nu au niciun interes să le strice vacanța, ci să-i păstreze în siguranță și să le salveze viața. Salvamarul, când ridică steagul roșu, el previne aceste situații. Dacă nu sunt ascultați înseamnă că fiecare intră pe propria răspundere”, a mai spus Arafat.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191