Tu ştii ce mănânci? Test rapid. Cum deosebești brânza naturală de cea contrafăcută. Care sunt diferențele și cum recunoști un produs bun

Tu ştii ce mănânci? Test rapid. Cum deosebești brânza naturală de cea contrafăcută. Care sunt diferențele și cum recunoști un produs bun

Brânză este un aliment de bază ce nu lipsește din casele românilor. Totuși, puțini sunt cei care știu să deosebească produsele naturale de cele contrafăcute. Descoperă ce test rapid poți face ca să alegi o brânză bună.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată în viață să cumperi o brânză și să ulterior să începi să ai dubii în privința calității. Mulți producători aleg să vândă produse contrafăcute, pentru a obține un profit mai mare. Descoperă în rândurile de mai jos ce test poți face ca să alegi mereu o brânză bună și cum poți deosebi produsele naturale de cele contrafăcute.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

 

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Testul brânzei. Cum deosebești brânza naturală de cea contrafăcută și cum recunoști un produs bun

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să alegi o brânză naturală, de calitate, este să te uiți la culoare. Brânza naturală va avea u culoare mai gălbuie, pe când una din grăsimi vegetale (contrafăcută) va fi mult mai albă.

Textura este un alt criteriu important atunci când faci testul brânzei. Dacă produsul este natural, atunci când vei tăia o bucată vei observa mici orificii de aer, ca niște „goluri”. Dacă brânza nu esgte aerată, ci dimpotrivă, are o textură netedă, atunci acesta poate să fie semnul că produsul conține clorură de calciu, o substanță folosită pentru a întări produsul.

De asemenea, testul brânzei poate fi făcut și prin congelare. Dacă pui o bucată de brâznă naturală în congelator și apoi o dezgheți, aceasta își va menține consistența și textura. Dacă a devenit sfărâmicioasă și cu o textură diferită de cea inițială, atunci sigur este vorba despre o brânză contrafăcută.

Dacă o brânză pusă la desărat rămâne fermă din punct de vedere al texturii și al formei, atunci în mod sigur este vorba despre un produs natural, cu lapte proaspăt. Dacă aceasta pare că se „topește” în apă sau devine untoasă, atunci sunt șanse mari să fi cumpărat un produs contrafăcut sau făcut din lapte ce nu a fost de calitate.

Verifică mereu ambalajele produselor pe care le cumperi ca să vezi ce ingrediente conține brânza respectivă. Dacă nu ești sigur, atunci poți încerca să faci chiar tu testul brânzei, ca să poți să deosebești brânza naturală de cea contrafăcută. După cum se poate vedea, diferențele sunt destul de concludente.

Mai poți testa brânza și punând o bucată mică în apă fiartă. Dacă observi că s-a topit o mare parte din ea, atunci e semn clar că produsul este contrafăcut și conține margarina (grăsimi vegetale).

Mirosul și gustul contează și ele, iar diferențele dintre produsele naturale și cele contrafăcute sunt evidente. Un miros puternic și un gust intens ce rămâne mai mult timp în gură sunt semne clare că este vorba despre un produs de calitate.

Nu în ultimul rând, nu uita că prețul este și el extrem de relevant. Pentru un kilogram de brânză sunt necesari în jur de 10 litri de lapte. Calculând 10 litri de lapte la prețul de 4 lei litrul (preț de producător) vom obține un preț minim de producție de 40 de lei, ceea ce înseamnă că un produs ce costă mai puțin ar putea să fie contrafăcut.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191