Un bloc de 4 etaje din Capitală şi-a pus panouri solare cu 7.000 de euro. Care a fost efectul după numai 4 luni

Un bloc de 4 etaje din Capitală şi-a pus panouri solare cu 7.000 de euro. Care a fost efectul după numai 4 luni

Tot mai multe blocuri din Bucureşti au început să se rotească după soare în căutarea energiei. Asociaţiile de locatari descoperă că panourilor fotovoltaice le scapă de grija facturilor la electricitate. Instalaţia montată pe un bloc din sectorul şase a reuşit să producă, în câteva luni, mai mult decât consumă locatarii. 

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Investiţie de de euro pentru un bloc cu 4 etaje şi 60 de apartamente

Pentru un bloc cu 4 etaje şi 60 de apartamente, a fost suficientă o investiţie de de euro în 15 panouri fotovoltaice pentru a deveni prosumator în doar 4 luni. Asta inseamnă că au produs mai mult curent electric decât cel pe care l-au consumat. Spre deosebire de casă, la bloc producţia proprie de electricitate poate fi folosită numai pentru consumul din părţile comune: liftul sau lumina de pe casa scării, nu şi pentru aparatele electrice din apartamente. Investiţia în panouri fotovoltaice poate acoperi până la 40% din consumul de electricitate. 

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Pentru un asemenea randament, pe un bloc cu 4 etaje şi 8 apartamente ar trebui montate 100 de panouri fotovoltaice. Costurile se ridică la aproape de euro iar producţia anuală de curent estimată este de kilowaţi oră. 

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

Cu cât blocul este mai mare, cu atât mai multe panouri ar trebui montate. O parte din bani vor fi recuperaţi. Surplusul de electricitate ajunge în reţea, iar furnizorul va plăti asociaţia de locatari. Doar că durează…

Corina Murafa, specialist în energie verde: La peste doi ani de la punerea în functiune a investiţiei, furnizorul distribuitorul ar urma să facă o diferenta intre cat a injectat in reţea prosumatorul respectiv şi cât a luat din reţea, si diferenta să fie dată sub formă financiară înapoi consumatorului. 

Preşedintele asociaţiei de locatari care a pus panouri fotovolatice pe bloc aşteaptă acum prima factură la electricitate după ce a început să producă energie. 

Aurel Bratu, preşedinte de bloc: Avantajele sunt că toţi banii o să intre în contul asociaţiei si din aceşti bani o să ne folosim pentru diverse reparaţii la bloc. Adică locatarii nu o să mai plătească din buzunarul lor.

Un ONG de mediu oferă bani pentru panouri fotovoltaice locatarilor din Bucureşti

Un prosumator primeşte de la furnizor, în medie, 20 de bani per kilowatt oră pentru energia injectată în reţea, în timp ce, pentru electricitatea consumată, îi cere de patru ori mai mult. Un ONG de mediu vrea să facă viaţa mai uşoară locatarilor din Bucureşti – oferă bani pentru panouri fotovoltaice. Doar cinci proiecte vor fi acceptate, însă, în primă fază. 

Sabina Mihăilescu, manager Între Vecini: Finanţarea pentru fiecare va fi in valoare de 15 mii de euro

Înscrierile se pot face până pe 10 iulie, pe siteul asociaţiei Între Vecini. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191