Urmeaza sa aiba loc un mare abuz in dosarul ANRP?

Urmeaza sa aiba loc un mare abuz in dosarul ANRP?

Soarta persoanelor cercetate in dosarul ANRP ar putea depinde de cat de departe ar putea merge legiuitorii cu abuzurile din justitie.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

In cateva zile, inculpatii din dosar ar fi putut beneficia de legea prescriptiei, insa soarta acestora se pare ca depinde nu de beneficiile prevazute de lege, ci de mainile invizibile ale legiuitorilor, care au decis ca pot face orice pentru ca deznodamantul sa iasa asa „cum trebuie”.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Concret, pronuntarea definitiva in dosar fusese programata initial pentru data de 12 decembrie. Dupa cum spuneam, in cateva zile ar fi urmat sa intre in vigoare dreptul de prescriptie, iar din acest motiv, un complet de 5 judecatori de la ICCJ, cu exceptia unuia singur care a facut opinie separata, a decis ANTEPRONUNTAREA sentintei printr-o manevra extrem de grava: devansarea termenului initial al pronuntarii definitive, data fiind schimbata de la 12 decembrie, la 23 noiembrie.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Schimbarea in sine a datei termenului programata initial reprezinta o premiera, intrucat pana acum nu au mai existat reconsiderari ale propriilor decizii.

Iar astfel, urmarindu-se ca inculpatii sa nu beneficieze de prescriptia conferita de lege, practic instanta s-a antepronuntat in privinta finalitatii acestui dosar.

Reamintim faptul ca in dosarul ANRP, 7 membri ai Comisiei de stabilire a despagubirilor au fost achitati, 2 au fost condamnati, la fond, cu toate ca toti cei 9 membri au votat in unanimitate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191