Compania de curierat Sameday Group, parte a grupului eMAG, a demarat un program-pilot inovator prin care va utiliza forță de muncă provenind din rândul persoanelor aflate în detenție pentru a susține volumul crescut de comenzi în perioada noiembrie-decembrie, cea mai aglomerată perioadă a anului. Decizia a fost confirmată de companie pentru Profit.ro și implică angajarea a 50 de deținuți aflați în regim deschis sau semi-deschis, apți legal pentru muncă.
Mario Daniel Soare a fost ales vicepresedinte al CJ Prahova din partea PSD
Programul a fost gândit ca răspuns la cererea crescută de livrări din ultimele două luni ale anului. Sameday estimează că în această perioadă va procesa până la 850.000 de colete pe zi, o creștere de peste 80% față de zilele de vârf din septembrie. Pentru a gestiona eficient aceste provocări, compania a suplimentat personalul cu până la 60% față de lunile obișnuite și a extins programul de operare al depozitelor.
Inițiativa pentru incluziune și reintegrare socială
Acest proiect-pilot este nu doar o soluție temporară pentru a face față provocărilor sezoniere, ci și un răspuns la apelul public lansat de Ministerul Justiției către mediul de afaceri de a implica persoanele private de libertate în activități de muncă. În acest fel, Sameday contribuie la reintegrarea acestora în societate și le oferă deținuților ocazia de a-și dezvolta abilitățile și de a dobândi încredere în propria capacitate de a munci.
„Pentru sectorul de curierat, lunile noiembrie și decembrie reprezintă cea mai solicitantă perioadă din an. Anul acesta, derulăm un program-pilot pentru a încadra în muncă 50 de persoane aflate în detenție, într-un cadru controlat și sigur”, au declarat reprezentanții Sameday. Ei au subliniat că inițiativa este menită să sprijine reintegrarea socială a deținuților, iar studiile recente ale Administrației Naționale a Penitenciarelor arată că 84% dintre persoanele private de libertate consideră că locul de muncă este esențial în prevenirea recidivei.
Compania a implementat măsuri de securitate stricte, asigurându-se că persoanele aflate în detenție sunt permanent supravegheate.