245 km de trasee pentru ciclism turistic vor fi realizati in Prahova, din fonduri europene

245 km de trasee pentru ciclism turistic vor fi realizati in Prahova, din fonduri europene

Proiectul “Velo Valahia”, depus luni de CJ Prahova, ca lider al asocierii, își propune crearea a peste 450 de kilometri de trasee cicloturistice. “459 de kilometri de trasee cicloturistice, dintre care 245 de kilometri în Prahova, 85 kilometri în județul Vrancea şi alţi 129 în județul Buzău vor fi realizaţi din fonduri europene. Traseele cicloturistice se vor realiza pe piste pentru biciclete, drumuri pentru cicliști, drumuri de utilitate privată deschise circulației publice, suprafețe de rulare amenajate în zona de protecție aferentă drumurilor deschise circulației publice, drumuri forestiere, poteci și trasee amenajate în fondul forestier, diguri și zone de protecție la inundație ale cursurilor de apă și pe eventuale alte tipuri de căi de comunicație deschise circulației bicicletelor”, potrivit informațiilor furnizate de Consiliul Județean Prahova.

Evz.ro: Cum au motivat judecatorii de la Tribunalul Bucuresti achitarea in dosarul inventat de Lucica Onea

Valoarea totală a investiţiei este de 37.867.500,00 euro , fără TVA, iar de aceste fonduri vor beneficia, în cazul aprobării inițiativei, și 25 de localități prahovene.

Castrul roman de la Drajna de Sus, acceptat in Programul „Romania atractiva”. Care sunt beneficiile

Trasee cicloturistice vor trece prin Azuga, Breaza, Bușteni, Comarnic, Vălenii de Munte, Apostolache, Ariceștii-Zeletin, Bertea, Călugareni, Cărbunești, Cerașu, Chiojdeanca, Drajna, Gura Vadului, Izvoarele, Jugureni, Măneciu, Predeal Sărari, Sângeru, Secăria, Șoimari, Șotrile, Ștefești și Valea Doftanei.

Cand o sa infunde puscaria „Zdreanță”? Fostul procuror „Portocala”, acuzat de santaj: Ofiterul DGA Ionut Radulescu sustine ca procurorul Mircea Negulescu i-a cerut bani unui afacerist ca sa nu-l „paradeasca”

Prin acest demers sunt vizate creșterea accesibilității zonelor turistice și dezvoltarea infrastructurii aferente, informeaza Actualitatea Prahoveana.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191