245 km de trasee pentru ciclism turistic vor fi realizati in Prahova, din fonduri europene

245 km de trasee pentru ciclism turistic vor fi realizati in Prahova, din fonduri europene

Proiectul “Velo Valahia”, depus luni de CJ Prahova, ca lider al asocierii, își propune crearea a peste 450 de kilometri de trasee cicloturistice. “459 de kilometri de trasee cicloturistice, dintre care 245 de kilometri în Prahova, 85 kilometri în județul Vrancea şi alţi 129 în județul Buzău vor fi realizaţi din fonduri europene. Traseele cicloturistice se vor realiza pe piste pentru biciclete, drumuri pentru cicliști, drumuri de utilitate privată deschise circulației publice, suprafețe de rulare amenajate în zona de protecție aferentă drumurilor deschise circulației publice, drumuri forestiere, poteci și trasee amenajate în fondul forestier, diguri și zone de protecție la inundație ale cursurilor de apă și pe eventuale alte tipuri de căi de comunicație deschise circulației bicicletelor”, potrivit informațiilor furnizate de Consiliul Județean Prahova.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

Valoarea totală a investiţiei este de 37.867.500,00 euro , fără TVA, iar de aceste fonduri vor beneficia, în cazul aprobării inițiativei, și 25 de localități prahovene.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Trasee cicloturistice vor trece prin Azuga, Breaza, Bușteni, Comarnic, Vălenii de Munte, Apostolache, Ariceștii-Zeletin, Bertea, Călugareni, Cărbunești, Cerașu, Chiojdeanca, Drajna, Gura Vadului, Izvoarele, Jugureni, Măneciu, Predeal Sărari, Sângeru, Secăria, Șoimari, Șotrile, Ștefești și Valea Doftanei.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Prin acest demers sunt vizate creșterea accesibilității zonelor turistice și dezvoltarea infrastructurii aferente, informeaza Actualitatea Prahoveana.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191