România, măturată de ploi şi furtuni. ANM, alertă de ultimă oră

România, măturată de ploi şi furtuni. ANM, alertă de ultimă oră

Noul ciclon format în Marea Mediterană amenință mai multe zone din Europa, printre care și România. În zilele următoare, ciclonul se va deplasa spre est, aducând ploi abundente, mai ales în Grecia și în Turcia. Directorul ANM explică ce se va întâmpla cu vremea din România.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Însă în ultimele ore, ciclonul care a lovit Italia a produs ravagii şi în România.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

În doar două zile, meteorologii au emis peste 40 de avertizări nowcasting de ploi torențiale și vânt puternic, iar furtunile continuă să răvășească țara până în această seară.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

15 județe din România sunt sub cod galben de ploi torențiale și vijelii. Furtunile de după-amiază vor apărea în fiecare zi săptămâna aceasta, spun meteorologii.

Ele sunt în strânsă legătură cu activitatea ciclonică de pe jumătatea de sud a Europei și care determină și la noi apariția ploilor torențiale cu descărcări electrice, vijelii și grindină, în special în regiunile vestice și sudice ale țării.

Oamenii din Buzău şi Suceava au fost absolut șocați de ceea ce se întâmplă după ce a plouat în câteva zeci de minute cât pentru două săptămâni.

Și în orașul Buzău vremea rea a făcut prăpăd. Patru subsoluri și două gospodării s-au umplut de apă, iar rafalele puternice au rupt un copac care a căzut peste trei mașini parcate.

Probleme au fost și pe calea ferată. Pe linia dintre Ilfov și Dâmbovița, între localitățile Peri și Dârza, un copac rupt de vânt a blocat calea ferată. Călătorii au ajuns la destinație cu zeci de minute întârziere. În Cluj-Napoca, furtuna a provocat probleme în trafic.

O femeie de 60 de ani a ajuns la spital cu răni la cap, după ce șoferul troleibuzului în care se afla, atras brusc de volan ca să evite un arbore înclinat spre drum pe o altă stradă.

Pompierii au intervenit după ce ramura unui copac s-a prăbușit peste o mașină. Ploaie torențială și grindină au stricat distracția oamenilor veniți să sărbătorească zilele orașului în Capitală.

Rafalele de 30-40km/h au rupt un plop care s-a prăbușit peste mai multe mașini parcate în Sectorul 6. Tencuiala clădirii și un balcon au fost și ele afectate. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191