Momentul un care un tânăr de 24 de ani este atacat de rechin, sub ochii iubitei, în staţiunea Hurghada din Egipt. Tânăra a apucat să se salveze

Momentul un care un tânăr de 24 de ani este atacat de rechin, sub ochii iubitei, în staţiunea Hurghada din Egipt. Tânăra a apucat să se salveze

Imaginile par desprinse, parcă, din celebrul „Fălci”, filmul de patru Oscaruri al lui Steven Spielberg. Zeci de oameni privesc neputincioşi, de pe mal, cum un înotător se zbate să scape de atacurile furibunde ale unui rechin. Omul strigă disperat după ajutor, în timp ce prădătorul îi dă târcoale şi, în cele din urmă, îl trage la fund.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Iubita tânărului a apucat să se salveze

Un salvamar ajunge prea târziu în zonă. Victima este un tânăr rus de 24 de ani care locuia în Egipt. Prietena lui, care era şi ea în apă, a reuşit să înoate până la mal şi să se salveze. La scurt timp după tragedie, rechinul-tigru ucigaş a fost capturat de pescari.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Rechinul va fi acum atent examinat, în speranţa că experţii vor descoperi cauzele comportamentului anormal – rechinii tigru rareori atacă omul. Până atunci, înotul, scufundările şi celelalte sporturi nautice au fost interzise pe o porţiune de coastă de 74 de kilometri.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Anul trecut, două femei au murit atacate de rechin, în Egipt

Rechinii nu sunt o apariţie rară în Marea Roşie, dar evită, în general să se apropie de oameni. Două excepţii au avut loc, însă, chiar anul trecut. O româncă şi o austriacă şi-au pierdut vieţile în aceeaşi zonă.

Alte două incidente mortale au avut loc în 2018 şi în 2015. Din 2010 şi până acum, 6 oameni au fost ucişi, iar alţi şase au fost mutilaţi de rechini în Egipt. Specialiştii spun că nu prădătorii sunt de vină.

Adrian Bâlbă, biolog: Acesta este comportamentul lor, e un comportament natural de a se hrăni prădând şi, în consecinţă, dacă nu mai au teamă de om, dacă le lipseşte peştele din mare, ajung să se hrănească şi cu alte surse, mamifere marine, inclusiv cu oameni care ajung în mediul lor.

Turismul în Egipt nu pare afectat de incidente. milioane de oameni au vizitat anul trecut Egiptul. 15 milioane de turişti sunt aşteptaţi în acest an.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191