Povestea elevului care a primit 3,95 la Limba română la Evaluarea Națională. Ce mare surpriză a avut după contestație

Povestea elevului care a primit 3,95 la Limba română la Evaluarea Națională. Ce mare surpriză a avut după contestație

Un elev din comuna Copăceni, județul Ilfov, a avut parte de o mare surpriză, după ce a decis să facă contestație pentru nota pe care a primit-o la proba de Limba română de la Evaluarea Națională, anume 3,95.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ce notă a luat elevul după contestație 

Un elev din Copăceni, care a luat 4,97 la Evaluarea Națională, a depus contestație. Astfel, pe 4 iulie, atunci când au fost afișate rezultatele, mare i-a fost bucuria când a văzut că în loc de a obținut la Limba română nota 4, ceea ce i-a ridicat media de admitere la liceu la 5.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Cei care nu au media cinci nu pot să intre la liceu 

Dacă nu avea media cinci la Evaluarea Națională, elevul din Copăceni nu putea să intre la liceu. Până în anul școlar 2022-2023, elevii care luau sub nota 5 aveau posibilitatea să aleagă un liceu pe care să îl urmeze. Situația s-a schimbat din acest an, iar această alegere a liceului nu mai poate fi îndeplinită de elev decât în cazul în care sunt locuri libere rămase, unde media de admitere este foarte de scăzută.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Câți elevi au depus contestație la Evaluarea Națională 

Potrivit , au fost înregistrate de contestații, adică 8,52% din numărul total de lucrări, dintre care: la Limba și literatura română ( – 2022), 444 la Limba și literatura maternă (265 – 2022), la Matematică ( – 2022).

Comparativ, în sesiunea 2022 au fost depuse de contestații (7,12% din numărul total de lucrări).

Alte contestații  depuse

 Norocos a fost și un elev din Brașov, care a reușit să obțină o notă mult mai mare după ce a făcut contestație. Acesta a fost nemulțumit de punctajul oferit de profesorii care i-au corectat lucrarea de la proba Limba și literatura română, așa că a contestat nota.

Luase și, după ce lucrarea a fost corectată din nou, a reușit să obțină un punct în plus. Contestațiile au adus note mai mari și pentru alți tineri.

La matematică, un elev care inițial avea nota , după contestație a primit nota Dacă la limba română pot interveni elemente de subiectivitate, la matematică o diferență de indică erori de corectare.

Reamintim că lucrările elevilor care fac contestație sunt corectate de către doi profesori care stau în săli diferite.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191