În spitale sunt zeci de pacienți paralizați, după ce au sărit în cap la mare. Unii sunt tineri și vor rămâne așa pe viață

În spitale sunt zeci de pacienți paralizați, după ce au sărit în cap la mare. Unii sunt tineri și vor rămâne așa pe viață

Suntem în mijlocul verii și nu sunt puțini tinerii care se aruncă în apă, nu doar pentru a se răcori, ci și pentru a-i impresiona pe cei din jur. Nu se gândesc o secundă cât de periculoase pot fi săriturile în cap, într-o piscină sau chiar în apa mării.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În spitale sunt deja zeci de pacienți paralizați, pentru care nu mai există speranță că vor mai merge vreodată.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Țintuit de pat, cu ochii în lacrimi, un tânăr care nu a împlinit 20 ani îl întreabă pe medic dacă mai există vreo speranță pentru el. Are măduva spinării secționată și este paralizat de la gât în jos. Băiatul a ajuns așa după ce a plonjat în cap, la mare, fără să se asigure că apa este destul de adâncă.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Medic: ”Mobilizare pasivă a membrelor, se face pentru că articulațiile, care nu sunt folosite, se anchilozează, înțepenesc”.

Prizonierul unui pat este de acum și alt bărbat care a vrut să-și impresioneze nepotul, însă a dat cu capul de fundul de beton al unei piscine.

Medic: ”Are două săptămâni, s-a întâmplat la Constanța. Plonjon în apă de mică adâncime, cu leziune vertebro medulară cervicală complet. Complet înseamnă fără să simtă, fără să miște”.

În fiecare vară, doar la Spitalul Bagdasar Arseni ajung peste 30 de persoane, cu răni grave, după ce sar în apă. Cei mai mulți dintre ei sunt tineri până în 35 de ani, spun medicii. Din păcate, aceștia rămân paralizați pe viață.

Dr. Daniel Șerban, medic primar neurochirugie: ”Câteva secunde de neatenție sau de bravadă sau de curaj prostesc .. Este o tragedie pentru absolut toată lumea. În primul rând pentru pacient, apoi pentru familie”.

O fractură de coloană vertebrală înseamnă, de regulă, o fractură a destinului. Recuperarea este imposibilă în cazurile grave.

Prof. dr. Gelu Onose, șeful secției de recuperare Spitalul Bagdasar Arseni: ”Ajung să fie dependenți complet, pentru că sunt paralizați de mâini și de picioare. Tragedia este cu atât mai mare cu cât capul nu are nimic, de regulă, și atunci sunt perfect conștienți să-și contemple tragedia de dimineața până seara, 24 din 7.”

Săriturile în apă se fac doar în prezența personalului specializat, spun antrenorii de înot.

Cconf. univ. Silviu Petrescu, catedra de educație fiziză UMF Carol Davila: ”De fapt, nu este o săritură, ci face parte dintr-o cursă, dintr-un numește plecarea din blockstart. A plonjat în apă cu mâinile înainte, cu picioarele întinse și s-a și scufundat la o semiadâ un metru, un metru și ceva”.

Așadar, gândiți-vă de doua ori înainte să faceți un gest necugetat.

Ultimele Știri

VEZI MAI MULTE ȘTIRI

Top citite

Parteneri

VIDEO VOYO

Promo

La VOYO ai zi de zi un film nou!

00:14

ShARE ÎN BUCATE

Share în bucate cu Majda – Ciorbă rădăuțeană

15:21

Doctor de bine

Dr. Beatrice Mahler, medic primar penumolg: „Plămânul nostru este astfel structurat încât să fie capabil să răspundă favorabil doar la aerul curat”

16:04

Stirile PRO TV

Stirile PRO TV # – 22 Iulie 2023

02:04:31

Aşii amanetului

Episodul 37

19:16

Dragoste infinită

Episodul 154

44:10

Doctor de bine

Episodul 15

22:28

Dive Deep

Andi Moisescu: ”La început, în primele mele zile la Pro TV, cred că se vedea foarte tare că mi-e greu”

30:32

Conectat la România

Vacanțe fără griji. Cum ne ferim de surprize neplăcute la cazare și avion

13:28

Dive Deep

Anca Maftei, psihoterapeut: “În munca mea am văzut că totul este interconectat, totul are legatură cu așa zisul trecut, totul are legatură cu rădăcinile din care venim.”

22:58

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191