Petrolul joacă pe terenul lui U Cluj în prima etapă a returului din Superliga

Petrolul joacă pe terenul lui U Cluj în prima etapă a returului din Superliga

Petrolul Ploiești începe returul din Superliga pe terenul unei adversare în cursa pentru ocuparea unui loc în play-off. Partida dintre U Cluj și Petrolul are loc sâmbătă, de la ora 14:00, iar prahovenii își pot consolida locul din play-off printr-o prestație bună.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

A fost un tur de campionat bun pentru Petrolul, care a încheiat pe locul 6, cu 21 de puncte. U Cluj a avut și ea un parcurs decent și a terminat turul pe locul 9, cu 19 puncte.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Petrolul a devenit o echipă redutabilă, gata să joace de la egal la egal cu orice echipă din campionat. Are o serie de opt meciuri la rând fără înfrângere, inclusiv în Cupa României. Iar rezultatele din ultima perioadă le dau speranțe prahovenilor. Echipa lui Florin Pîrvu a învins în deplasare Universitatea Craiova și a arătat tărie de caracter contra FCSB, reușind să revină și să obțină un egal după ce a fost condusă cu 2-0.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Duelurile dintre U Cluj și Petrolul sunt imprevizibile

Dacă ne uităm pe statistica recentă, vedem că duelurile dintre U Cluj și Petrolul sunt dificil de anticipat. În ultimele trei partide, fiecare echipă a câștigat câte o dată, iar un meci s-a terminat la egalitate. Și dacă ne uităm pe ultimele zece partide vedem că Petrolul a câștigat de cinci ori, U Cluj de trei ori, iar de două ori s-a terminat la egalitate.

Așadar, va fi un meci dificil pentru prahoveni, însă experiența acumulată în acest sezon și-ar putea spune cuvântul. Și U Cluj este însă o echipă experimentată, cu jucători ca Dan Nistor, Alexandru Chipciu ori Bogdan Mitrea.

Pe hârtie, lotul lui U Cluj este un pic mai valoros decât cel al Petrolului. Transfermarkt evaluează lotul prahovenilor la 9.43 milioane de euro, în timp ce U Cluj are un lot evaluat la 13.6 milioane de euro. Jucătorul cu cea mai bună cotă de piață de la Petrolul este Billel Omrani, evaluat la 850 de mii de euro. Adus recent de Petrolul, Omrani încearcă să-și revină din punct de vedere fizic, după ce în ultimele luni nu a jucat. Valentin Țicu, suspendat în continuare, este evaluat la 800 de mii de euro, iar brazilianul Jair are o cotă de piață de 750 de mii de euro.

De cealaltă parte, fundașul central Lucas Masoero are o cotă de 900 de mii de euro și este jucătorul cu cea mai bine evaluat de la U Cluj. El este urmat de Marco Fossati și Alexandru Cîmpanu, amândoi evaluați la 800 de mii de euro. Atacantul Ianis Stoica are o cotă de piață de 750 de mii de euro.

În aceste condiții, moralul este bun înaintea duelului cu U Cluj, o echipă rănită după eșecul de pe teren propriu contra celor de la FC Voluntari, în care a avut superioritate numerică și a ratat numeroase ocazii.

Până la urmă, va fi un meci între două echipe care au un nivel apropiat de joc, motiv pentru care diferența de puncte din clasament nu este atât de mare. Agențiile de pariuri sportive acordă gazdelor prima șansă la victorie (2.25), în timp ce un eventual succes al Petrolului este cotat cu 3.35.

Florin Pîrvu, mulțumit de parcursul Petrolului

Cum Petrolul a încheiat prima parte a campionatului pe locul 6, Florin Pîrvu consideră că obiectivul intermediar a fost atins, în condițiile în care nu mulți erau cei care credeau că prahovenii pot avea un parcurs atât de bun.

”Dacă ne spuneați înainte de începutul campionatului că la finalul turului o să fim pe locul 6, poate multă lume zâmbea. Luăm meci cu meci, am adunat puncte. Asta ne dorim. O să vedem la final”, a spus antrenorul „Lupilor Galbeni”.

O veste proastă din prima parte a campionatului este însă accidentarea pe care Sergiu Hanca a suferit-o în partida cu FCSB. Hanca va absenta în jur de 4 luni de pe gazon și se anunță o pierdere importantă pentru Petrolul. Totuși, Florin Pîrvu e convins că se va întoarce mai puternic.

„Hanca va reveni și vom vedea ce strategie vom face. El va reveni bine, spun eu. Sper să fie bine. Avem nevoie de experiența lui și de tot ce înseamnă Sergiu Hanca pentru noi.”, a mai spus Florin Pîrvu.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191