Percheziții DIICOT la cămătari din Prahova

Percheziții DIICOT la cămătari din Prahova

Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București fac 19 percheziții, miercuri dimineață, în București și în județele Prahova și Ilfov, la perosoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj și complicitate la șantaj. Gruparea ar fi acționat vreme de aproximativ doi ani.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

„La începutul anului 2022, pe raza municipiului București, a fost constituit un grup infracțional organizat format din nouă membri, având ca scop comiterea infracțiunilor de camătă și șantaj.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Din cercetările efectuate a rezultat că, unul dintre suspecți, lider al grupului infracțional organizat, a oferit împrumuturi cu dobândă, ca îndeletnicire, mai multor persoane vătămate, iar ulterior, împreună sau cu sprijinul celorlalți membri, le-au amenințat cu acte de violență ori au exercitat asupra lor și a membrilor de familie presiuni psihice, inducându-le o stare de puternică temere pentru a obține de la acestea, bunuri sau foloase patrimoniale necuvenite.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

De asemenea, invocând o datorie a uneia dintre victime, au menținut-o prin acte de constrângere (preluarea documentelor personale și amenințări) în stare de dependență financiară în scopul obținerii unui imobil, proprietatea acesteia”, au detaliat anchetatorii.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191