106 ani de la Unirea Basarabiei cu România: Prahova sărbătorește într-un eveniment de amploare la Parcul Memorial „Constantin Stere”

106 ani de la Unirea Basarabiei cu România: Prahova sărbătorește într-un eveniment de amploare la Parcul Memorial „Constantin Stere”

Astăzi, în Parcul Memorial Constantin Stere din Ploiești, a avut loc un eveniment memorabil în cinstea împlinirii a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Inițiat de Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” (SMV) Ploiești, evenimentul a adunat sute de participanți pentru a celebra acest moment important din istoria României.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

La ora 10:00, într-o atmosferă plină de emoție și solemnitate, participanții au fost întâmpinați cu un călduros salut de bun venit. Urmată de intonarea Imnurilor de Stat ale României și Republicii Moldova, ceremonia a continuat cu alocuțiuni și depuneri de flori în fața busturilor de pe Aleea Făuritorilor României Mari.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În discursul său, preşedintele SMV, Mircea Cosma, a prezentat publicului volumul Enciclopedia „Centenarul Razboiului de Intregire si al Marii Uniri (2014-2020)”, a carui lansare a avut loc pe 20 martie 2024 la Biblioteca Academiei Române.

Unificarea celor două regiuni istorice a fost marcat într-un mod tradițional românesc prin Hora Unirii, iar apoi participanții au avut ocazia să se bucure de un Matineu muzeal la Casa Memorială „Constantin Stere”, oferindu-le o incursiune în istoria și cultura românească.

Evenimentul a fost organizat sub coordonarea SMV Ploiești, sub îndrumarea presedintelui Mircea Cosma, și a echipei Parcului Memorial „Constantin Stere”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești și al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191