Cod roșu și Ro-Alert de vijelie în București. Furtuni puternice în mai multe județe: grindină, mașini blocate în pasaje inundate

Cod roșu și Ro-Alert de vijelie în București. Furtuni puternice în mai multe județe: grindină, mașini blocate în pasaje inundate

Este cod roșu de vijelie și grindină de mărime medie în București. Și județele Gorj, Dolj și Mehedinți au fost sub același tip de avertizare joi seară. O furtună de numai 15 minute a devastat Drobeta-Turnu Severin. În Craiova parcurile au fost închise, iar circulaţia tramvaielor a fost oprită. Furtună a fost și în Cluj-Napoca unde, din cauza volumului mare de apă, tavanul unui mall a cedat.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

VIDEO Imagini cu furtuna din Domnești, Ilfov. Sursa: Facebook Adrian Cioflâncă

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

ACTUALIZARE Codul roșu pentru București a fost prelungit până la A fost emis și mesaj Ro-Alert. Sunt străzi inundate în București, pasajul Unirii a fost inundat câteva zeci de minute.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Șoferi blocați într-un pasaj inundat în Cluj-Napoca

ACTUALIZARE Furtuna a lovit puternic și în Cluj-Napoca. Străzile au devenit râuri în câteva minute. Mai mulți șoferi au rămas blocați într-un pasaj inundat, pentru că nu și-au dat seama cât de mare este apa.

Din cauza volumului mare de apă, tavanul unui mall din Cluj-Napoca a cedat.

Cod portocaliu de grindină în București și Ilfov

ACTUALIZARE Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelie puternică cu rafale de km/h, averse torențiale și descărcări electrice pentru București. Potrivit ANM, fenomenele vor fi mai intense în nordul și nord-vestul municipiului. Avertizarea este valabilă până la

O avertizare similară a fost emisă pentru județele Ilfov (până la ) și Teleorman (până la ).

Mehedinţi: 67 de apeluri la 112, după furtună

ACTUALIZARE Un număr de 67 de apeluri au fost înregistrate la 112. Oamenii au solicitat intervenţia pompierilor, după ce au avut loc inundaţii în gospodării, mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt sau au fost acoperişuri luate de vijelie şi aruncate pe carosabil.

 Cele mai multe apeluri au fost înregistrate din municipiul Drobeta Turnu Severin.

ACTUALIZARE  Potrivit ANM, până la ora este cod roşu în judeţul Dolj, în localităţile Craiova şi Bucovăţ.

”Se vor semnala: Averse torenţiale care vor acumula peste 40 l/mp, vijelie cu viteze de km/h, grindină de mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice”, anunţă ANM.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că s-au luat mai multe măsuri: ”Avem cod ROŞU de furtună. Am evacuat parcurile şi închidem pasajele. A fost oprită şi circulaţia tramvaielor şi au fost scoase, în schimb, mai multe autobuze în traseu”.

Știrea inițială

Se văd urmele furtunii extrem de puternice: găuri cât pumnul au apărut în clădiri, blocuri de locuințe și în maș

Vijelia a smuls și copaci și acoperișuri.

Meteorologii au emis joi seară avertizări nowcasting de grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică cu viteze de peste 90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice.

Avertizările au vizat județele Gorj: Turceni, Plopșoru, Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Crușet, Stoina, Stejari, Dănciulești, Brănești, Căpreni, Ionești; Dolj:  Filiași, Argetoaia, Brădești, Melinești, Șimnicu de Sus, Ișalnița, Braloștița, Breasta, Goiești, Murgași, Coțofenii din Dos, Cernătești, Scăești, Sopot, Almăj, Grecești, Brabova, Fărcaș, Mischii, Predești, Coțofenii din Față, Pleșoi, Seaca de Pădure, Tălpaș, Secu, Gogoșu, Botoșești-Paia; și Mehedinţi: Butoiești, Bâcleș, Dumbrava, Grozești, Breznița-Motru, Stângăceaua.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191